Hoppa till sidans innehåll

Det har gått bra för HU19 den här säsongen!

30 MAJ 2019 12:17
Det här härliga gänget har inte bara roligt på planen utan också utanför den, det är definitivt en bidragande faktor till deras stora basketframgångarna.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2019 12:17

HU19 tog sig i år vidare till Final Four i USM och slutade som tredje bästa lag i Sverige denna säsong. Det börjar dock bli en vana för de här grabbarna då det är tredje året på raken som dom tar sig hela vägen till Final Four. 

HU17 2017 - 3:e plats

HU19 2018 - 2:a plats 

HU19 2019 - 3:e plats

Så här sa Head Coach Fred Drains på Facebook efter sista matchen i USM:

- This team is much better than the bronze they won. The fight they put up was amazing to see. They never gave up. This is the style and attitude I’ve been working on the last 2 years with these guys and it was amazing to see them perform in the final 4 like they did this weekend. I’m truly proud of these young men and all the effort they put in. 

Alvik Basket har frågat Lagkapten Max Jonevret vad han tycker om säsongen som varit:

Hur skulle du sammanfatta säsongen som varit?

- Säsongen har varit väldigt upp och ner. Vi har spelat i HU17, HU19 och Herr 2:an.  Efter en ganska tuff start i Herr 2:an så fick vi en ny start efter julen då vi efter den inte förlorade en enda match. I USM så gick de bra för både HU17 och HU19. HU17 fick en svår grupp med AIK som sedan vann SM, och i HU19 tog vi bronset efter jobbig och smärtsam förlust mot BG Luleå i semifinalen. Men sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra säsong. Vi har HU17-spelare som utvecklats enormt och HU19-spelare som börjat förbereda sig för seniornivå. Även fast vi inte kunde vinna guldet i USM kan man utöver det sammanfatta det här som en bra säsong. 

Vad har varit det absolut bästa den här säsongen?

- Det absolut bästa med säsongen har varit alla äventyr vi upplevt. Vi har varit på destinationer såsom, Tallinn, Valmeira, Lublin och så vidare men även olika platserna i Sverige. Det är alltid lika roligt oavsett vart vi befinner oss.

Hur skulle du beskriva laget? På och utanför planen?

- Vårt lag skulle kunna beskrivas som en familj, vi ställer alltid upp för varandra. Och så fort vi kommer utanför banan är det mycket skratt och leenden från alla i laget. Denna säsong har varit lite annorlunda då HU17-grabbarna slogs ihop med oss, men jag tycker verkligen att vi ändå har hållit ihop som lag. Jag tror att många av personerna i mitt lag kommer vara vänner till mig genom hela livet. Det är få lag som kan ha denna lagkänsla som vi har och det är vi alla i laget extremt tacksamma för!

 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info