Hoppa till sidans innehåll

Det va inget snack, vinst för Alvik herr i helgen!

04 MAR 2019 12:33
I söndagens match svarade Högsbo de första minuterna med två trepoängare efter misstag i Alvikförsvaret, men efter det var det Alvik som förde matchen och visade hur viktig den var.
  • Skapad: 04 MAR 2019 12:33

Lagkapten Anton Miller gjorde 9 av de första 11 poängen i Alvik i en förstaperiod som slutade 28-15 till hemmalaget.

Alviks Head coach Kevin Gaines missade matchen på grund av personliga skäl och assisterande coach Fred Drains tog över vid sidlinjen.

Var det något som du var extra nöjda med under matchen?

Fred Drains: Vi satte ribban för matchen och styrde tempot i den. Varje match är så viktig nu när vi är inne på slutspurten, och grabbarna levererade verkligen ute på planen.

Trots att Alvik gjorde 52 poäng och drog upp tempot ordentligt, hade man endast en turnover fram till halvtid. Det var en stor anledning till att man kunde fortsätta kontrollera matchen. Väldigt glädjande är också att Peter Stumer gjorde comeback efter en längre tids skadefrånvaro och visade att han kommer bli en extra pusselbit inför de två avslutande matcherna.

Vad det någon spelare som stack ut lite extra idag?

Fred Drains: Våra guards kontrollerade den här matchen, och de var också många Alvikspelare som visade att dom var redo att ge allt. Det här var även en riktig lagprestation och vi kunde fördela spelminuterna och får ut samtliga spelare på planen. Detta berodde på att de spelare som inledde matchen såg till att vi hade en stor ledning.

Både David Jolinder (skadad) och Karl Öhrner (sjuk) stod över matchen, men kommer båda vara i spel snart igen.

Nu återstår endast två matcher i serien för Alvik herr, där den kommande matchen kommer vara helt avgörande om laget lyckas ta kvalplatsen. När Ik Eos kommer till Åkeshovshallen, lördag 23/3, står alltså en kvalplats i Svenska Basketligan på spel. Boka in det redan nu - det är den kanske viktigaste matchen för Alvik herr på 20 år.

Alvik Basket - Högsbo Basket 102 - 68 (28-15, 24-14, 22-17, 28-22)

Poäng Alvik: Papy N’diaye 21 p, Anton Miller 17 p, Peter Stumer 13 p, Jacob Andersson 13 p, Lukas Friberg 11 p, Lucas Lindh 10 p, Isak Lishajko 6 p, Oscar Jernberg 5 p, Fabian Gatter 3 p, Simon Granado Lindqvist 3 p,

Poäng Högsbo: Filip Sjöström 19, Olle Andersson 13, Erik Hasselholm 11, David Eismark 9, Max Johansson 8, Olof Lennartsson 6, Ardit Xhibo 2.

Foto: Martin SternSkribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link