Hoppa till sidans innehåll

Erica vill fortsätta utvecklas med Alvik

2017-06-07 08:16
Erica Iderstål har redan hunnit spela hela 7 säsonger i basketligan i sin karriär. Nästa år spelar hon kvar i det gröngula linnet.
  • Uppdaterad: 2017-06-17 11:02

Resan började med 08 Stockholm, därefter har hon spelat för Solna Vikings och Fryshuset Basket, sedan valde hon att fortsätta resan med Alvik Basket. Under säsongen 2016-2017 snittade Erica 9.4 poäng, 2.5 returer och 1.4 assists per match. Det blev Ericas första år med Alvik, nu är hon redo för ett andra år.

När vi pratar om lagets säsong låter Erica positiv och ganska nöjd.

- Jag tycker att vi gör en bra säsong, börjar riktigt starkt på hösten men tappar lite på våren, men vi spelar ändå bra och tar oss till semifinal som var vårt mål under säsongen, säger Erica.

Individuellt är hon inte helt nöjd, hon tycker hon kan bättre, men hon siktar framåt och är redo inför nästa säsong. Erica anser även att Alvik är en väldigt bra klubb att utvecklas i då den är mycket organiserad.

- Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket, speciellt för vi har nästan samma lag, som ska bli riktigt roligt att få utvecklas tillsammans med. Lagkompisarna som jag fått det här året är också vänner för livet.

Samtidigt som det var Ericas första år i Alvik, så var det första året med Jurgita som coach. Jurgita sammanfattar året med Erica såhär:

- Det var mitt första år att coacha henne, jag är ganska nöjd med vårt samarbete. Erica är en mycket bra skytt, och bra på att springa i snabba uppspel, vilket laget är tryggt i och har utnyttjat en hel del. Hon är en spelare som har grönt ljus att skjuta öppna treor, både i transition och i halvplansspel. Erica är även en duktig attackspelare, vilket jag tycker hon ska utnyttja mer. Jag tror på henne och vill att hon ska använda alla hennes vapen på planen. Jag ser fram emot att vägleda henne till att använda och läsa av hennes attackspel mer. Nästa utmaning för Erika blir att fortsätta lita på sitt eget skott, att utveckla sitt försvarsspel och bli mer trygg i att använda pick och rull, säger Jurgita.

Basket är kul, men det handlar inte bara om basket. Förutom att spela basket så pluggar Erica till idrottslärare på GIH och jobbar deltid på ett lager. Vi är lika taggade som Erica att få se henne i det gröngula linnet igen nästa säsong!

Se Ericas highlights från säsongen 16/17

Skribent: Anna Lundquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link