Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Dahl

Hallå där Linn Lindén...

23 DEC 2017 19:47
...coach för Alvik Basket Flickor 05 gul och årets Aila-stipendiat.
  • Uppdaterad: 24 DEC 2017 13:13

Hur känns det att ha fått Ailastipendiet?

– Det känns kul att Alvik uppmärksammar det jag gör och vad jag tror på. Aila Ibanez Mengu är en person jag får mycket inspiration från och är en mycket duktig ledare, vilket gör det väldigt kul att få ett stipendie som uppkommit efter henne.

Varför tror du att du fick stipendiet?

– Jag tror på långsikt utveckling och lika mycket som jag ser till en individens utveckling på basketplanen ser jag  till individen utanför plan när det kommer till utveckling och välmående. Basket är så mycket mer, det handlar om att ha roligt, uppleva, känna gemenskap, träffa nya människor, utvecklas som människa samtidigt som du lär dig hur bollen ska i korgen.

 Hur kommer det sig att du började coacha i Alvik?

– Efter två års uppehåll ifrån basket och i samband med att jag började plugga kände jag att jag saknade basket och jag tyckte Alvik verkade vara en bra och spännande klubb att börja i.

Vad är dina drivkrafter som ledare?

– Som människa söker jag ständigt efter utveckling och jag dras lätt till ideellt arbete då jag tycker det är en rolig miljö att vara i. Den drivkraft jag idag har som ledare kommer från ledare i KFUM Örebro Basket där jag en gång i tiden började som spelare. Dem har hjälpt mig att idag ständigt vilja söka kunskap om idrottsutveckling, ledarskap och att hela tiden sätta värdegrund i första hand.

– Dessutom driver dem fantastiska tjejerna jag har idag till att jag hela tiden vill söka ny kunskap och nya medel för att ge dem inspiration och ständigt försöka utmana dem. Den största drivkraften är nog just för att det är så kul med basket.

Hur tycker du man ska vara som ledare?

– Som ledare måste du ha tålamod, vara lyhörd, ha en positiv inställning och tro på att alla kan lyckas. Jag tror på att du som ledare måste se till varje individs förmåga,  för vi människor tar inte in information på samma sätt och vi utvecklas i olika takt. Det är även viktigt att låta spelare göra misstag för att de ska kunna lära sig av dem och våga göra nya saker. Jag tror på att det är viktigt att ständigt se till att ha kul oavsett ålder eller nivå.  

Hur skulle du beskriva Alvik som klubb?

– Som ganska ny i Alvik känner jag mig väldigt välkommen och jag tycker Alvik är en klubb som ger utrymme för ledare att växa, vilket i sin tur genererar spelare bra möjligheter för utveckling som basketspelare och människor. Klubben jobbar mycket med jämställdhetsfrågor, integration och  värdegrundsfrågor vilket jag tycker är viktigt. Alvik bjuder även på mycket rolig basket att titta på.

Motiveringen:

"Linn Lindén lägger fokus på att utveckla alla spelare, deras lärande, att de ska må bra och ha roligt – både på plan och som människor. Hon jobbar med många delar i spelarnas utveckling, inte bara de baskettekniska. Hon är påläst, nyfiken och söker ny kunskap. Hon är modig och vågar tänka långsiktigt. Hon inspirerar och låter sig inspireras, Dessa faktorer gemensamt göt Linn till året Aila-stipendiat."


Fotograf: Anders Tillgren

Namn: Linn Lindén
Ålder: 22
Gör: Studerar
Coachar: F05 GUL
Säsonger i Alvik: Gör min andra säsong i Alvik
Moderklubb: KFUM Örebro Basket

Ailastipendiet?

Ailastipendiet instiftades när Aila Ibanez Mengüc som var klubbdirektör i Alvik under många år slutade och började jobba på Svenska Basketbollförbundet. Ailas år som klubbdirektör är mycket det som har gjort att klubben är så stark som den är i dag. Stipendiet går till en person som har gjort stora insatser för sitt lag och för föreningen.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link
  1. Grattis Linn!!! Svenne o Elsie

    (Sven Lindén 2017-12-25 kl 11:56) Anmäl

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link