Hoppa till sidans innehåll

Härlig avslutning på säsongen

2017-06-08 09:50
Sommarlovet är bara ett par träningar bort och enligt tradition genomfördes avslutningar för klubbens fantastiska spelare, coacher och ideella.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 15:38

Varje år knyter klubben ihop säcken med avslutningar för alla Alvikare. Först summerade vi våra yngre lags olika säsonger med lite fakta från kansliet. Därefter fick varje lag presentera sig inför alla andra. Ganska coolt att vi har så många lag. Med Joakim Lantto som lekledare avslutade vi med roliga men ibland kluriga lekar. Grymt skön stämning och ett härligt sätt av avsluta säsongen på! 


Delar av våra yngre förmågor i klubben

Därefter var det dags för de äldre spelarna i klubben att avsluta säsongen. Enligt tradition så delas det ut individuella priser till spelare i varje lag, så som exempelvis Årets Träningsflit eller Årets Kompis. Även coacherna har ett pris där Årets Coach välförtjänt gick till Kalle Håkanson för hans fantastiska engagemang i DU16 (F01). 

Nytt för i år var ett stipendie som riktar sig till en spelare som lägger ner otroligt mycket tid, engagemang och energi på att bli så duktig som möjligt. Stipendiet är ett initiativ från Ludde Håkanson som vill uppmärksamma spelare i klubben som likt honom har stor vilja och målmedvetenhet. Årets stipendiater blev Lovisa Fjellner Du15 och Amin El Amrani Hu17. 


Ludde visar glatt upp sitt stipendie "Ludde Håkanson Stipendiet" 

Sist ut att avsluta säsongen var vårt fantastiska gäng av coacher och ideella. Vår duktige skribent Patrick Montgomery har summerat den kvällen.

Att Alvik Basket har en senior och duktig kader av tränare är ju ingen hemlighet. Klubben har arbetat hårt med att få till rekrytering av välmeriterade coacher till alla lag. På ungdomssidan är det nu väldigt förspänt på den fronten. Våra yngsta lag till exempel leds av Anders Grönlund (Mr. Basket), Lasse Hansson (elitcoach), Olle Håkanson (utlandsproffs) och Henrik Evers (+100 landskamper). Alla dessa alltså med tunga meriter från seniorbasketen. Att de och många andra med liknande erfarenhet tar hand om våra yngsta spelare borgar ju för en stabil basketuppfostran. Vilket i sin tur leder till kontinuitet och framskjutna placeringar i de stora turneringarna så småningom. Att Alvik är ett av de främsta lagen i RM och USM år efter år går väl ingen förbi.


Coacherna fick gå en tipspromenad om Alviks historia och lite basketkunskap

Utbildning, clinics, uppmärksamhet och viss belöning krävs för att hålla alla dessa glada men också social gemenskap. Ett sådant tillfälle var den traditionsenliga coachavslutningen hemma hos fam Håkanson i Bromma. En lång kväll med brett umgänge i deras generösa trädgård. Av alla åttio aktiva tränare var ett femtiotal närvarande i år och det måste anses som ett gott betyg att Alvik lyckas samla så många en junifredag. Ytterligare ett tecken på att alla trivs i föreningen. Det som var slående var vilken hög medelålder det är på de flesta av dessa coacher. Väldigt få ungdomsledare som ensamma driver egna lag. Nästan alla har en erfaren person att luta sig mot och det är nog en av de stora framgångsfaktorerna. Att dessa också har sociala skills visade sig snabbt då stämningen var mycket god från första till sista sekund.


Många av våra coacher är lätta som fjädrar

En lyckad lagaktivitet genomfördes och sedan en lång middag med hög volym. Diverse tal hölls och många personer belönades på olika sätt. Ordförande Lars Lundquist pratade vid flera tillfällen om vikten av att ympa in ”vinnarkulturen” i föreningen via alla dessa seniora coacher (trots allt är ju Alvik Basket Mesta Mästarna). Två personer som uppmärksammades lite extra av honom var de som tyvärr lämnar Alviks organisation nu efter några framgångsrika år. Den ena var Rikard Aspegren som slutar som kommunikationsansvarig på kansliet, för att i stället hjälpa fotbollsförbundet med domarutbildning. Den andra som förtjänade vackra ord var allas vår Carro Håkanson som verkat som klubbchef i flera år. Med sin smittande energi har hon drivit projektet Alvik Basket framåt under några tuffa år. Dessa två och förstås alla andra har tillsammans gjort enastående insatser för föreningen och den stora förhoppningen är att samtliga stannar kvar nästa säsong. På det viset förs arvet vidare och vi kan njuta av en kontinuitet inom klubben. Kvällen tillsammans blev i alla fall mycket lyckad och man vandrade hem i den ljusa natten med gott hopp om framtiden.

Skribent: Alvik Basket och Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link