Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

I fokus: Rotarys stöd utvecklar Alvik

16 APR 2018 11:47
Ett samarbete där alla är vinnare. Alvik Baskets arbete med delaktighet och integration har prisats flera gånger under de senaste åren. Det tas fasta på av en Rotaryklubb i västerort, som vill vara med och utveckla och stärka vårt arbete.
  • Uppdaterad: 16 APR 2018 15:33

Alvik Basket bedriver en bred verksamhet med stor spännvidd mellan våra elitsatsande lag, motionslag, breddlag och den del av föreningens verksamhet som vill sträcka ut en hand för att ge så många som möjligt en chans att vara med i idrotten. Alla är lika viktiga för föreningen som fördelar de resurser som finns så gott man kan. Det är mycket glädjande att detta arbete har lett till att Stockholm-Västerled Rotaryklubb vill vara med i vår satsning på delaktighet och integration.

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder och etnisk tillhörighet. Detta tangerar på många sätt hur Alvik Basket bedrivs och det blev naturligt att hitta gemensamma nämnare. Föreningens arbete med att ta emot ensamkommande flyktingbarn via projektet Välkommen hit, satsningen på våra lag för barn-och ungdomar med olika funktionsvariationer (Blixtarna och Blixtarna Jr), att aktivt bedriva POA (Prata-om-allt), motverka mobbing och annat inom Alvik Basket tilltalar Rotary.

Ett mycket gott exempel på ett projekt var en gemensam Jazzfest på Nalen i januari där överskottet skänktes till Alvik Basket. Rotary arrangerade en kväll då flera orkestrar spelade och det fanns tillfälle till både dans och mingel på en anrik arena. Ett evenemang som säljer slut varje år. För andra gången valde de nu att stötta Alvik Basket med en rejäl slant.
- Alviks jobb med Blixtarna/Blixtarna Jr är rakt i linje med vårt fokus att göra samhället tillgängligt för alla. Det jobb Alvik gör på den fronten är beundransvärt, säger presidenten Per-Erik Wallin i Stockholm-Västerled Rotaryklubb.

Jazzfesten är ett exempel på hur S-V Rotary kan stötta föreningen rent ekonomiskt vilket är en av aspekterna där Alvik är i behov av stöd för att kunna jobba med och bedriva veksamhet vid sidan av kärnverksamheten. Det finns dock vidareutveckling av samarbetet där Stockholm-Västerled och Alvik för diskussioner hur Rotary kan vara med och stötta ledarskapsutveckling/utbildning och ge oss ett mer komplett program för våra ledare.

Alvik Baskets klubbdirektör David McCann tycker så här om samarbetet:
- Stödet vi får från Stockholm-Västerleds Rotaryklubb gör att vi kan utveckla och förbättra delar av vår verksamhet som annars kan komma i skymundan. Från starten av vårt samarbete har det varit mycket tydligt att det framförallt är vårt arbete med delaktighet och integration Rotary vill stödja och hjälpa oss att utveckla. De visar med all tydlighet att den verksamheten är viktig och stödet vi får från dem är en ovärderlig del för att vi skall kunna fortsätta vårt arbete och bli ännu bättre. Vi ser fram emot ett långt och än närmare samarbete framgent.

Alvik Basket är stolta över att vårt engagemang i samhället uppmärksammas på detta sätt och tackar Rotary för att de ställer upp och stöttar vår verksamhet.

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link