Hoppa till sidans innehåll

Inför Alvik-Luleå

22 FEB 2019 14:22
På söndag kommer Luleå Basket med fem raka SM-guld på meritlistan till Åkeshovshallen när trean Alvik ställs mot tvåan Luleå Basket. Matchen sänds dessutom i Sportkanalen och på Cmore.se.
  • Skapad: 22 FEB 2019 14:22

Alvik har efter en formdipp efter årskiftet hittat tillbaka på vinnarspåret och har vunnit de tre senaste matcherna. Dessutom är Martina StålvantIlaria Zanoni och Janel Mccarville tillbaka i truppen efter en del skadebekymmer. En trio med väldigt mycket rutin och erfarenhet. För att inte tala om väldigt hög högsta nivå. Alvik kommer närmast från en övertygande seger mot Uppsala.

– Vi spelade väldigt bra. Vi kunde kontrollera matchen och kunde ge alla speltid. Men det kommer vara en helt annan match mot Luleå, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Luleå ligger två poäng före Alvik i tabellen men har också spelat två matcher färre än Alvik. Luleå har endast förlorat två matcher i SBL den här säsongen, mot Norrköping respektive Udominate. Luleå har förutom spel i SBL hunnit med europaspel och kommer kanske vara lite mer slitna än Alvik eftersom de under torsdagskvällen spelar i European Womens Basketball League mot Rostov-Don. Luleå har några av SBL:s bästa spelare med amerikanskorna Chastity Reed och Michaela Houser i spetsen. Men även stor erfarenhet från Chioma Nnamaka och Anna Barthold. Nyligen gjorde också Luleå klart med den 205 cm långa litauiska centern Kristina Alminaite som i senaste hemmamatchen mot Eos var lagets kanske bästa spelare.

–  Ett riktigt, riktigt bra lag med bra spelare på varje position. De har många väldigt erfarna spelare och saknar nu egentligen bara Allis (Nyström). Vi har respekt för Luleå men vi är inte rädda, säger Fotios.

När lagen möttes uppe i Luleå vann Luleå med 24 poäng.

– Vi var med i första halvlek men sen i tredje perioden så ryckte de ifrån. Och så är det ofta med Luleå, de har smarta och erfarna spelare som kan ändra sitt sätt att spela beroende på motståndet. Gäller för oss att inte låta de gå ifrån i tredje perioden den här gången. Vi kommer behöva se till att de inte får skjuta för mycket utifrån. Samtidigt som vi måste hantera Reed och hennes attackspel och halvdistansskott, säger Fotios och fortsätter:

– Men framför allt kommer vi behöva spela smart. Vi ska inte gå in med huvudet före utan vi ska ta bra beslut. Sen vill vi visa upp ett bra spel, vi ska inte gå in och förstöra vi ska se till att publiken får uppleva en bra match. Båda lagen vill vinna och det är så klart en del prestige, men det är bara en ”fight”, det är inte hela kriget.

Uppkast på söndag 19.34 (obs tiden) i Åkeshovshallen.

Matchens sänds som vanligt via Webb-TV på sbldam.se men även på Cmore.se och på Sportkanalen.

>>> Förköp.

 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link