Hoppa till sidans innehåll

Inför: Alvik herr - Högsbo

01 MAR 2019 22:00
Alvik herr kommer nu senast från en vinst mot annars så hemmastarka Helsingborg. Nu är det helt enkelt bara att fortsätta på samma bana och ge allt på vägen mot slutspelet.
  • Skapad: 01 MAR 2019 22:00

Efter matchen mot Helsingborg sa Coach Gaines att han var väldigt nöjd med lagets försvarsspel och att de höll Helsingborg skottprocent nere genom att tvinga dom att ta tuffa skott.

I kommande match möter de ett Högsbo som endast skrapat ihop 3 vinster den här säsongen till skillnad mot Alvik som är uppe i 15. Högsbo kommer nu senast från en förlust mot Fryshuset medans Alvik har vunnit sina tre senaste matcher.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och i båda dessa möten har Alvik vunnit komfortabelt, 97-73 respektive 91-66. Dock har Högsbo både rekryterat sedan dessa och varit utan sin bästa spelare, Martin Ringström, i båda matcherna mot Alvik. Ringström har 144 landskamper bakom sig och är Superettans mest meriterade spelare. Med honom på banan är det en helt annan match.

Alvik ligger just nu tvåa i tabellen, med Eos som konstant jagar dom. Att sluta på en andraplats är av största vikt ifall Alvik ska ha en chans att ta sig vidare till SBL, så alla matcher dom spelar är viktiga att ta poäng i. Matchen på söndag behöver därför tas på största allvar.

Hur går tankarna inför matchen mot Högsbo i helgen?

Coach Gaines: Vi vill hitta tillbaka till vår bollrörelse. Vi vill vända spelet snabbt i transition och i halvplansspelet vill vi röra bollen från sida till sida. Vi får ut maximalt av laget när fler händer får röra bollen. Högsbo har förstärkt laget med Emil Lundstedt som är en väldigt bra poänggörare. Filip Sjöström är alltid svår att stoppa i tresekundersområdet och Högsbos unga spelare har tagit steg framåt under säsongen och spelar med mycket energi.

Nu har ni vunnit tre matcher på raken, kan du se något mönster i dom tre matcherna? Något som varit nyckeln till att ni fortsatt att vinna?

Coach Gaines: Vi spelade 4 matcher under relativt kort tid och nyckeln till de tre senaste vinsterna var försvarsspelet. Trots ett tätt spelschema där vi inte hade lika mycket tid för att träna och förbereda oss för varje match som vi är vana vid så höll vi oss till våra principer som vi jobbat hela säsongen med. Det är tecken på stor tillit inom gruppen. Försvaret kommer vara nyckeln framöver för att vi ska fortsätta vinna matcher.

Uppkast söndag 3 mars 15:00 i Åkeshovshallen

Foto: Martin Stern 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link