Hoppa till sidans innehåll

Träff med Spelarrådet

27 MAJ 2019 13:41
Det blev en lyckad dag för spelarrådet i lördags. Arbetet med att utforma den digitala utbildning utifrån barnkonventionen och Alviks värdegrund slutfördes.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2019 13:41

Den digitala utbildningen som spelarrådet arbetade med att utforma i helgen kommer att vara obligatorisk för klubbens tränare som coachar spelare som är under 18 år.
Under de olika tillfällen spelarrådet träffats har många intressanta tankar diskuterats utifrån Alviks vision, mission och Barnkonvention. Här följer några exempel på vad spelarrådet funderat över kopplat till Alviks vision/ mission & Barnens Spelregler.
Vad betyder det egentligen att:
- I Alviks vision står det att det är viktigt att vinna men inte i alla åldrar och till priset av vad som helst?
- En av Barnens spelregler är att alla barn har rätt till att få träna och utvecklas på sina villkor och i Alviks mission står det att trivas bla är att känna sig viktig och känna mod. Hur kan tränare göra för att det ska kännas bra i magen för spelarna och vara schysst och rättvis mot alla? Det ska gälla både för träningar och matcher. Även om man som spelare till exempel inte är lika duktig som någon annan, så har man rätt att vara med ändå.
- Som spelare kan det kännas tufft att få individuell feedback inför hela gruppen, hur tänker tränarna om det?
Har du frågor gällande spelarråde eller den nya digitala utbildningen kan du höra av dig till This is a mailto link
Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info