Hoppa till sidans innehåll

Utveckling herr är klara med seriespelet för säsongen

11 APR 2018 12:36
I en ytterst jämn serie i Division 2 Svealand har Alvik Basket lyckats knipa andraplatsen efter bra spel. Sista matchen mot Norrort gick vägen i Åkeshovshallen och segern skrevs till 74-64 efter knapp halvtidsledning.
  • Skapad: 11 APR 2018 12:36

Les Boys (från Blackeberg) har under året varit alldeles för starka och vunnit samtliga matcher. Därbakom ett riktigt getingbo med massor av lag som vill upp. Alvik drog alltså längsta strået och placerade sig på tabellens andra plats.

Då kan man ju tro att säsongen är avslutad för grabbarna men icke. Spelarna är identiska med de som spelar HU19 i de gröna linnena. Killarna har alltså fått vara med om en spännande säsong där stora steg tagits mot senioråldern. Mycket bra spel har tagit gänget till Final Four i USM som spelas i slutet av april. En verklig höjdpunkt för året att ha chansen att spela hem en guldmedalj och koras bäst i landet.

EYBL (European Youth Basektball League) har också varit ett stort äventyr med deltagande på flera platser runt om i Europa.
Dessutom har några av killarna fått känna på hetluften i A-laget. Att det är en hel del skillnad på matcherna i Superettan blir man snabbt varse. Väldigt nyttigt förstås att uppleva tempot och tuffheten i den serien. Allt måste ske på instinkt och med precision, ingen tid att tänka efter då bollen är nära. Amin el Amrani gjorde en mycket bra insats senast då serieettan Köping Stars stod för motståndet. Tjugo minuter på planen gör väldigt stor nytta i utvecklingen. Men även Max Jonevret och David Jolinder har fått känna på hetluften under träning och match. Ytterligare talangfulla spelare kommer att få chansen så småningom.

- Det här gänget, spelare och coacher, har hittills haft en fantastisk säsong. Tillsammans med Basil Shiltagh och Jonas Rusom har coach Fred Drains lyft laget och fått dom att prestera riktigt bra. Dom jobbar stenhårt och har en lagsammanhållning som är häftig att uppleva. Flera av dom här grabbarna kommer redan nästa säsong vara stor del i Herrlaget i Superettan, men vi kommer även kommande säsong satsa hårt på att Utvecklingslaget skall klättra ett steg i seriesystemet från Division 2 till Basketettan, säger klubbdirektör Davi McCann om lagets framfart den här säsongen.

 Grabbarna får skruva upp träningsdosen i sommar och slipa på den individuella tekniken. Dessutom lägga på sig muskler och en ordentlig extra dos kondition. Nästa säsongsstart blir på ett nygammalt ställe då Visby åter står värd för ABC.

Skribent: Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link