Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Johanna!

08 MAR 2019 10:57
Det har blivit dags att presentera en av våra nya teammedlemmar på Alvik baskets kansli, Johanna Hernestig. Nu har det gått drygt en månad sedan Johanna började hos oss och vi är väldigt glada att hon verkar trivas så bra.
  • Skapad: 08 MAR 2019 10:57

Johanna är anställd som Administratör/Tävlingsansvarig och kommer främst att jobba på Alvik Baskets kansli med att hantera alla frågor gällande administration och tävling. Hon är utbildad till Idrottsvetare på Umeå Universitet, och kommer nu senast från jobb på förskola. Där jobbade med administration på ett tiotal förskolor samt som projektledare för olika utvecklingsarbeten.

Basketintresset startade i Söder Basket när Johanna var nio år gammal och där blev hon kvar i 11 säsonger.

Berätta lite om hur ditt basketintresse har sett ut under åren?

- Jag började spela basket för att ha en aktivitet att göra efter skolan, och redan efter första träningen var jag fast. Utöver träningar och matcher så var jag även tränare i några säsonger samt gick på en hel del 08 Stockholm-matcher. Även fast jag inte spelar längre så finns ändå basketen kvar, genom vänner och genom att hålla ett öga på vad som händer borta i NBA.

I din nya roll på Alvik Basket, vad ser du som ditt viktigaste uppdrag i den?

- Det viktigaste uppdraget för mig kommer vara att se till att den dagliga verksamheten flyter på, samt att vi inte fastnar i gamla spår. Utveckling är viktigt och någonting som också är både kul och spännande.   

Vad ser du mest fram emot med att jobba i Alvik Basket?

- Jag tycker det ska bli spännande att få vara med och utveckla en så levande förening som Alvik, som också har så mycket historia. Det ska bli spännande och se vart den här resan tar oss, både mig i mitt arbete och klubben med sin potential.

Johanna kommer in i en period där föreningen både växer och utvecklas mycket. Den nya styrelsen som kom på plats i oktober och är mitt uppe i ett utvecklings- och förstärkningsarbete där man, tillsammans med klubbdirektör David McCann, ser över centrala delar av föreningen och hur dessa kan både förbättras och förändras. I det arbetet kommer även Johanna ha en mycket viktig roll. Enligt klubbdirektör David McCann kommer Johanna att vara navet på kansliet.

- Det som slår en först med Johanna är hennes energi och genuina förkärlek till både administration och vår idrott. Att hon kommer vara ansvarig för vår administration och för tävlingsfrågor betyder praktiskt att hon kommer vara navet på kansliet och en central del i föreningens arbete, där hon kommer stödja och arbeta direkt med våra ledare och medlemmar. Jag är väldigt glad att vi har lyckats knyta till oss en person som Johanna i Alvik Basket.

 

Vid frågor, kontakta:

David McCann, klubbdirektör, 070-5270131, This is a mailto link

Fredrik Lagerkvist, ordförande, This is a mailto link

Johanna Hernestig, This is a mailto link
Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link