Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Moa!

2017-08-07 11:05
Alvik basket anställer Moa Olsson som kansliansvarig och därmed blir hon en mycket central person i verksamheten att hantera och utveckla klubbens organisation. Moa kommer ha det administrativa huvudansvaret för våra olika grenar inom verksamheten.
  • Uppdaterad: 2017-08-09 12:44

Hon har nyligen tagit examen på idrottsvetenskapliga programmet vid Umeå universitet, där kurser som ledarskap, idrottsjuridik, projektledning, företagsekonomi och organisationsteori ingick. Förutom utbildning inom idrott har Moa hunnit samla på sig en hel del arbetserfarenheter trots sin unga ålder, främst i olika idrottssammanhang.

-Det känns verkligen jätteroligt att få bli en del av Alviks framåtanda, jag ser mycket fram emot att få sätta igång om någon vecka! Jag känner mig väldigt förväntansfull inför mitt uppdrag och tror att föreningen har stor potential att växa och utvecklas på flera nivåer, säger Moa om sin nya roll.

Moa växte upp i Skåne, flyttade upp till Umeå för studier och landar nu i Alviks växthus, redo att inta rollen som kansliansvarig. Hon brinner för organisation och planering och efter att ha arbetat som administratör hos Svenska Basketbollförbundet under sommaren vill hon ta nästa steg och växa tillsammans med Alvik.

-Det som blev avgörande för mitt val att tacka ja till tjänsten är drivet jag upplever inom föreningen. Jag har träffat många engagerade medlemmar och jag gillar höga målsättningar som kräver gemensamma krafter för att lyckas. Det är viktigt för mig att man verkligen jobbar tillsammans i en förening där alla på olika vis bidrar till ett gemensamt resultat. Jag tycker också det är viktigt att alla har en möjlighet att påverka, vilket jag upplever inom Alvik, säger Moa.

- Genom min roll hoppas jag kunna skapa goda förutsättningar för samtliga lag att växa och ta nästa kliv i utvecklingen, avslutar Moa.


David McCann, klubbdirektör
- Vid vårt första möte med Moa fick jag ett bra intryck av en ung, driven och välorganiserad person som vill göra avtryck. Jag har stora förhoppningar om att hon kommer passa in mycket bra i Alvik och tillföra flera nyckelegenskaper som vi saknar och som vi behöver. Vi behöver ett tillskott av kompetens, inte bara i Alvik, utan i svensk basket generellt, för att kunna växa långsiktigt. Där kommer Moa in och hon kommer bli en central person i Alviks verksamhet.

Christian Jolinder, styrelsen
-Vi hälsar Moa varmt välkommen till Alvik Basket. Med hennes bakgrund och utbildning är vi särskilt glada att finna en sådan ömsesidigt lämplig roll som är mycket viktig för Alvik. Rollen innefattar mycket ansvar, mycket att hantera och leverera och är därför en möjlighet att växa både med Alvik och individuellt över många år framöver.

Välkommen till växthuset Moa Olsson!

Namn: Moa Olsson
Ålder: 23 (1994)
Utbildning: Idrottsvetenskap, Umeå Universitet (examen 2017)
Tidigare anställningar: Svenska basketbollförbundet, Svenska brottningsförbundet

Moa tillträder sin anställning 21/8.

 

 

Vid frågor, kontakta
David McCann, klubbdirektör - 070-527 01 31
Christian Jolinder, styrelsen - 010-762 43 20

Skribent: Anna Lundquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link