Hoppa till sidans innehåll
Bli en Alvikare, du med!

Börja spela basket i Alvik!


Alvik Basket är en av Sveriges ledande föreningar inom basket. Nästan 900 barn och ungdomar är idag aktiva som basketspelare i klubben. 

Vår vision - Alvik ska vara ett av Europas bästa växthus för unga basketspelare.
I växthuset blir vi ständigt fler (växa både på bredden och höjden).
I växthuset utvecklas vi hela tiden (skickligare, mer allsidiga, gladare).
Här är det viktigt att vinna. Men inte i alla åldrar och aldrig till vilket pris som helst.
I vårt växthus jämför vi oss med, och lär av, de bästa ungdomsklubbarna i Europa.

Vår Mission - Alla ska trivas!
Varje dag gör vi allt för att spelare, coacher och föräldrar trivs i Alvik,
både på och utanför basketplanen. Då är det lättare att växa.

Trivas innebär att känna sig trygg, välkommen och viktig.
Trivas innebär att känna gemenskap, ha roligt och utvecklas.
Trivas innebär att känna mod och ett växande självförtroende.
Varje spelare som slutar för att hon inte trivs, är ett nederlag för oss.

>>> Mer om Alvik Basket. 

Vårt mål – Alla ska kunna spela basket i Alvik Basket!

Ska du börja första klass? 
Då ska du börja spela i något av våra kvarterslag födda 2010! När du börjar i första klass så kan du börja spela i något av våra kvarterslag. Vi tror på närhetsprincipen, att spela basket nära där man bor. Träningarna präglas av lek och glädje. Lagen kommer dessutom spela Easy Basket Cup – ett lekfullt tävlingsmoment anpassat för de yngsta. Anmäld dig här!

---

Basketskolan
Är du född 2009-12 och är nyfikna på basket, så ska du komma på vår Basketskola! Under ledning av våra mest rutinerade coacher och spelare från Alvik dam- och herrlag, får du lära dig basketens grunder under lekfulla former. Dribbla, passa och göra mål, men också lekar som ”lurar” dig att träna t ex fotarbete och koordination. Tjejer och killar spelar tillsammans nästan varje helg i Åkeshovshallen. Här kan du läsa mer om Basketskolan.

Barn i Alvik Basket (upp till 12 år)
När du börjar i första klass så kan du börja spela i något av våra kvarterslag. Vi tror på närhetsprincipen, att spela basket nära där man bor. Träningarna präglas självklart fortfarande av lek och glädje. Är du 7-9 år kommer du också få vara med på Easy Basket Cup (EBC) – ett lekfullt tävlingsmoment anpassat för de yngsta. För 10-åringar övergår tävlingsformen till Easy Basket (EB) – en matchform anpassad för barn.

Yngre Ungdom (13-14 år)
Huvudsaklig målsättning är att behålla så många spelare som möjligt. Det genom att erbjuda hög kvalitet i att utveckla spelarens basketkunskaper och i en miljö som de uppfattar rolig och lustfylld. En bredd av Yngre Ungdom som tränas och matchas på rätt sätt ger klubben goda förutsättningar att få fram elitspelare såväl som ledare när ungdomarna kommer upp i åldrarna. Även om du aldrig har spelat basket tidigare kan du börja spela!

Träning erbjuds i både mindre och större idrottshallar 2-4 gånger i veckan beroende på ålder. Fysträning, vikten av rätt kost, sömn m.m. erbjuds för Yngre Ungdom genom tränarna, ibland med stöd från specialister.

Light Ungdom (15-19 år)
Huvudsakligt syfte är att erbjuda världens bästa sport, även om du inte har de högsta ambitionerna. Men du ska ändå erbjudas ambitiösa coacher samt bra seriespel. Det ska även finnas krav på uppföljning av varje spelare samt ett coachsamarbete som ska garantera en flexibilitet mellan de olika lagen. Träning erbjuds i både mindre och större idrottshallar 2 gånger i veckan.

Elitförberedande Ungdom i Alvik Basket (15-19 år)
Här spelar du basket om du har ambition att lägga ned den tid och kraft som krävs för att bli en framtida elitspelare på seniornivå. Det är framförallt en markant ökning av träningsdos som är den stora skillnaden. Dessutom är det möjligt att kombinera studier och basketpassion på basketgymnasium, NIU/LIU i Bromma Gymnasium.

Senior Elit i Alvik Basket
Vårt herrlag deltar i Basketettan och våra damer deltar i Basketligan dam och Basketettan. På såväl dam- som herrsida skall klubben ha representationslag som på ett positivt sätt representerar Alvik och vad klubben står för. Spelarna agerar goda förebilder för de yngre inom föreningen. Representationslagen skall sätta standarden för resten av föreningen vad som krävs för våra yngre ambitiösa talanger för att bli en seniorspelare på högsta nationella och internationella nivå

Senior Motion
Vi har tre herrlag och två damlag som tränar och spelar basket på motionsnivå.  

Blixtarna
Blixtarna är ett lag för ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning som tycker att bland det roligaste som finns är att komma till hallen och spela basket. Det är blandade åldrar och både tjejer och killar. 

Blixtarna Jr. 

Blixtarna Jr. är ett lag för barn och yngre ungdom med utvecklingsstörning som tycker att bland det roligaste som finns är att komma till hallen och spela basket.  Det är blandade åldrar och både tjejer och killar.

Här kan du anmäl ditt intresse att börja spela basket i Alvik.

>>> Anmälningsformulär

 

För frågor This is a mailto link.

Uppdaterad: 2017-10-27 10:46
Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link