Hoppa till sidans innehåll

Ludde Skills Camp 

Om LSC

Anmälan

Coacher (kommer inom kort)

 

Ludde skills camp (LSC) arrangeras för andra året i rad och har som absolut högsta mål att jobba med individuell utveckling och att förbättra varje deltagares basketfärdigheter.
Träningen kommer vara krävande, intensiv och det är upp till varje deltagare att göra det mesta av träningstiden. Varje spelares ambition kommer vara det som sätter gränser för hur mycket var och en kommer läsa sig under veckan.

Vi sträcker oss till tjejer och killar födda 2002-2007 och har mycket höga krav på våra coacher och tränare att leverera träningar på toppnivå. Lägret planeras och arrangeras tillsammans med Ludvig Håkanson, som inte bara är en av de största talanger som kommit från Alvik Basket, utan en av de mest framträdande spelarna i svensk basket idag.

Ludde kommer från Alviks framgångsrika P96-lag, men flyttade redan som 15-åring (2011) till Barcelona och en av Europas främsta basketakademier. Där gjorde han sig snabbt ett namn för framtiden och är fortfarande den yngsta spelare som deltagit i en tävlingsmatch för Barcelonas herrlag. Nu spelar Ludde i Movistar Estudiantes (ACB, Spanien) och är en av de yngsta point guardsen i spanska ligan. Därtill är han en av grundpelarna i svenska landslaget.

Ludde har jobbat extremt hårt för att komma han är idag och vill genom LSC ge tillbaka till ungdomar, samt visa både att det är möjligt, men även vilken väg man kan ta för att nå dit man vill. 

Årets lägergeneral kommer vara Jesper Andersson. Jesper är går tränarutbildnignen vid GiH och har både spelat i, och varit assiterande tränare för, Södertälje Kings i Svenska Basketligan. Han är idag tränare för Alviks HU16.

TRÄNINGSUPPLÄGG
Under de fyra dagarna kommer vi ha 3 frivilliga skottpass, 7 basketträningspass, 4 fyspass och 1 pass med matchspel.
Lägret kommer fokusera mycket på spelförståelse och fundamental individuell teknik. Vi vill hjälpa till att bygga en bas för riktigt hög nivå av spelare.

 

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Inskrivning + invigning
Fysträning
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse

Frivilligt skottpass
Fysträning
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse
Frivilligt skottpass
Fysträning
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse
Frivilligt skottpass
Fysträning
Basketträning/teknik

Matchspel + Avslutning

 

I schemat tillkommer två teopripass, där vi kommer prata om vikten av bl.a. kost och sömn för att nå framgång och hur man med sin inställning kan förbereda sig för att nå sina mål. Det kommer vara ett fysiskt och mentalt ganska krävande schema där deltagarna behöver förbereda sig både innan och under lägret för att få ut så mycket som möjligt.

Vi kommer efter lägret dela ut pris till de deltagare som har föregått med bäst exempel under träningar och aktiviteter.

 

DATUM
17-20 juni
08:30 första dagen är det inskrivning/invigning.
Dagarna håller på ca 08:30 - 17:00.

PLATS
Lägret kommer hållas i Stora Mossens Idrottshallar.
Där har vi tillgång till två träningshallar, löpbanor, gym och konferensrum. Allt för att göra lägret riktigt bra.

MÅLTIDER
Lunch mellan basketträningarna samt två mellanmål kommer ingå varje dag.

LÄGERKOSTNAD
Deltagaravgiften är 1950 kr. I det ingår, förutom träningar, föreläsningar och lunch + mellanmål, även vänbart träningsställ samt vattenflaska.
Uppdaterad: 24 APR 2019 00:02 Skribent: David McCann
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info