Hoppa till sidans innehåll

Alvik-Luleå

10 MAR 2020 13:55
SBL dam är mycket jämnt och vi närmar oss slutspel. Med några få omgångar kvar är det helt öppet vilket lag som vinner serien och får fördel av enklare motstånd och hemmaplan i slutspelet. Bild: Thomas Lönnström
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 13:55

 

SBL dam är jämnare och mer spännande än på många år. Med några få omgångar kvar är det helt öppet vilket lag som vinner serien och får fördel av enklare motstånd och hemmaplan i slutspelet. Alvik ligger tvåa i den något haltande tabellen, men möter Luleå i Åkeshov.

Alvik vann senast mot Luleå i semifinalen i Svenska cupen. Men Luleå leder serien och vinst idag är i princip ett måste för att Alvik ska ha möjlighet att vinna SBLs grundserie. Luleå har inte bara fått tillbaka skadade spelare, de har också förstärkt med Julie Vanloo. Samtidigt var det Alvik som vann när de möttes senast.

Alvik har haft en riktigt bra vår, en oturlig smäll på Tova Sabel gör att hon sannolikt får stå över.

”Två matcher och det är verkligen ’do or die’ för oss. Vi måste vinna ikväll för att gå om Luleå  i tabellen. Självklart gör vi allt för att förbereda laget, men det kommer bli riktigt tufft och vi behöver verkligen stöd från publiken i Åkeshov!” säger Fotios Ioannidis inför matchen.

Paula Juhlin, vad säger du om matchen? - Jag tror att det kommer bli en annorlunda match mot när vi möttes sist, Luleå har fått in en bredare trupp, förhoppningsvis kan vi spela lika bra som vi gjorde under största delen av matchen mot Högsbo i lördags. Jag hoppas att det kommer riktigt mycket publik, det här är den viktigaste matchen hittills, avslutar Paula.

Det är Alvik, Högsbo och Luleå som gör upp om plats 1-3 i tabellen.

 

 

Matchfakta

Vad: Alvik - Luleå
När: Onsdag 11 mars kl 19.00
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

 

 PRE & POST GAME ERBJUDANDE på RESTAURANG ELLIOTS!

Hamburgare och valfri dryck för 200 kr om du har Alvik Basket kläder på dig! Supererbjudande! Glöm inte att boka bord på This is a mailto link 
Restaurang Elliots ligger på Alviksvägen 47 
Skribent: Martina Elliot
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link