Hoppa till sidans innehåll

Alvik basket historiska cup-mästare!

26 JAN 2020 18:17
Sveriges 25 bästa lag har gjort upp och Alvik står som vinnare i Svenska Cupen 2019/2020! Alvik slog förra decenniets basketdominant Luleå i semifinalen och besegrade senaste årets succélag Högsbo i en spännande final.
  • Skapad: 26 JAN 2020 18:17

”Det var en sjukt härlig känsla att få lyfta pokalen och jag är framförallt stolt över sättet vi vann matchen på. Det var 40 minuters stenhård kamp på banan, men alla tar ansvar och kämpar för laget. Den här helgen har vi visat att när vi spelar snabb och effektiv basket är vi oslagbara,” säger den glädjerusiga lagkaptenen Paula Juhlin efter slutsignalen.

Segraren i Svenska Cupen vinner inte bara äran och pokalen, utan också en plats i FIBA Euro Cup, så det kan bli internationella toppmatcher i Åkeshov i höst.

Finalen mot Högsbo blev otroligt spännande. Alvik började matchen starkt, men Högsbo kom igen och det var hård kamp blandat med skönspel. Matchvinnare för Alvik var Shanity James som levererade 23 poäng, 9 returer och dessutom 5 steals. Det var också tydligt hur viktig Klara Lundquist är för sitt Alvik, 12 poäng och 11 returer idag och en speed som bara Klara har. Slutresultatet skrevs till 76-69 i Alviks favör.

Klara Lundquist blev dessutom utsedd till MVP i Svenska Cupen och i All Star team gjordes hon sällskap av Janel McCarville och Shanity James, samt Sandra Hansson, A3 och Cassandra Nofuente, Högsbo.

”Jag är otroligt stolt över mina spelare. Vi var väl förberedda och lyckades hålla kylan när matchen stod och vägde. Idag ska vi fira, men nästa vecka fortsätter arbetet med att bli ännu bättre. Säsongen är inte slut och vi ser fram emot slutspelet i SBL dam,” säger headcoach Fotios Ioannidis. 

Svenska Cupen nylanserades inför säsongen 2019/2020. Sveriges 25 bästa lag på dam- respektive herrsidan har gjort upp i en turnering där varje match varit utslagsgivande. Alvik har i tur och ordning slagit ut Norrköping Dolphins utveckling, Wetterbygden Sparks och Norrköping Dolphins. Till slut var det bara regerande svenska mästarna A3, giganterna Luleå basket, sensationslaget Högsbo och Alvik kvar. De möttes i Final Four som spelades i basketmeckat Luleå i helgen. A3 fick välja motstånd till semin och valde bort Luleå och Alvik, vilka då möttes i semifinal. Alvik satte full fart från början och trots att Luleå vaknade till liv och hade ledningen ett tag i mitten av matchen lyckades Alvik hålla undan till vinst 85-76. I den andra semifinalen vann Högsbo mot A3 med 86-85 efter att ha avgjort i slutsekunden. 

Nu är det uppehåll i SBL dam under OS-kvalet och Alviks Klara Lundquist och Tova Sabel är kallade till landslaget. Den 22 februari är vi igång igen och Alvik möter EOS hemma i Åkeshovshallen.

 

För mer information, kontakta:

Martina Elliot, Kommunikationsansvarig Alvik basket
073-715 25 94

Fotios Ioannidis, Head coach Alvik basket
073-626 35 40

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link