Hoppa till sidans innehåll

Alvik Dam går för vinst!

25 JAN 2020 14:43
Nu får vi möta laget som arrangerar Final Four, Luleå, och lägger all fokus på den matchen. Att ha hemmaplan med sådana fans, det är den största fördelen man kan ha i det här läget. Det blir en utmaning för oss, men det blir också spännande!
  • Uppdaterad: 25 JAN 2020 14:43

Janel McCarville är inte förvånad över att hennes Alvik tvingas möta Luleå, och kommenterar A3 Umeås val av Högsbo i cupsemin så här:

- Vi trodde inte att A3 skulle vilja möta oss. Umeå har bara förlorat tre hemmamatcher på två år och två av dem är mot oss (A3 även förlorat mot Telge och Norrköping hemma denna säsong. Red. anm.), så vi förstod att de inte ville möta oss, säger McCarville.

- Nu får vi möta laget som arrangerar Final Four, Luleå, och lägger all fokus på den matchen. Att ha hemmaplan med sådana fans, det är den största fördelen man kan ha i det här läget. Det blir en utmaning för oss, men det blir också spännande att få mäta oss med de allra bästa lagen i Sverige.

Vilket lag ser du som favoriter?

- Favoriter måste vara laget med hemmaplan, Luleå. Högsbo och A3 slipper Luleå, men för oss blir det som en SM-final på grund av atmosfären. Vi måste ta hand om business, säger McCarville.

- Som jag ser det så är det vi eller Luleå som är favoriter. Det lag som vinner vår match, det laget har också stor chans vinna hela cupen.

- Inför säsongen så pratade vi om målsättningar, och att nå Final Four i cupen var ett av dessa. Vi har inte underskattat något lag längs vägen och det här ger oss en försmak av vad som väntar i det kommande slutspelet, säger Janel McCarville, ligans i särklass mest meriterade spelare.

Vad säger Fotios Ioannidis? - 

Vårt första mål i år var att vara i topp 4-lagen i den svenska cupen. Vi lyckades med det, nu vill vi ha det självklara, vinst! Luleå i semifinal blir tufft, det är ett bra team , det är deras hemmaplan med eras fans. Vi måste hålla total fokus i 40 minuter och jag hoppas verkligen att vi gör det, säger Fotios Head Coach.

 

Samtliga matcher från damernas Final Four sänds live på Solidsport

Här är Lördagens semifinaler!

A3 Basket Umeå- Högsbo Basket 15.30 
https://solidsport.com/sbl-dam/g/24i915kb

Luleå Basket- Alvik Basket 18.00
https://solidsport.com/sbl-dam/g/joyi78gw

 

GO ALVIK!!

(Intervju: Solidsport)

 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link