Hoppa till sidans innehåll

Alvik kom igen efter katastrofstart och är nu trea i tabellen.

03 DEC 2019 10:28
Toppmöte hemma i Åkeshov mot Telge var uppenbarligen inte spännande nog för Alvik som lät gästerna göra 0-12 innan de tyckte det var dags att komma ut på plan även mentalt.
  • Skapad: 03 DEC 2019 10:28

 

Toppmöte hemma i Åkeshov mot Telge var uppenbarligen inte spännande nog för Alvik som lät gästerna göra 0-12 innan de tyckte det var dags att komma ut på plan även mentalt. Det var en tuff match där Telges taktik att stänga Alvik inside lyckades riktigt bra. Men Alvik visade stark karaktär och vann de sista 38 minuterna med 19 poäng. 76-69 till Alvik som nu är trea i tabellen.

”Det var en svår match idag. Telge gjorde sitt bästa för att förstöra vårt insidespel och det krävde att vi fann nya lösningar. Vi har stor respekt för Telges spel ute på banan och de har normalt ett väldigt bra trepoängsskytte, men idag lyckades vi slå dem i deras eget spel och sköt bättre än dem. Nyckeln till vinsten var Shanity James försvar och vi lyckades hålla Dara Taylor och Sofia Hägg på låga poäng. Sara Toeaina var väldigt bra, men en spelare räcker inte för att vinna matcher,” kommenterade head coach Fotios Ioannidis efter matchen.

Matchens MVP i Alvik blev Janel McCarville (19 poäng, 7 returer) som sin vana trogen satte både möjliga och omöjliga avslut. ”Det var kanske inte vår bästa match, men både vi och Telge kämpade hårt. Det är denna typ av tighta matcher som bygger karaktär i laget och det kommer hjälpa oss i längden så länge vi lär av våra misstag. Vi bygger något stort och är med och slåss om SM-guldet i år,” sa Janel efter matchen.

Matchreferat

Det tog ett par minuter innan Alvik vaknade, men först ut på plan var Elin Ljunggren som pricksköt Alvik in i matchen igen. Sammanlagt 11 poäng för Elin i första perioden som slutade 19-19. En minut in i den andra perioden satte Tova Sabel en trea som innebar att Alvik var i ledningen för första gången och man kunde nästan höra hur hela Åkeshov andades ut. I 14e minuten och ställningen 26-30 startades Alviks verkliga vändning genom att Sylvia Leth helt sonika grep bollen ur händerna på Telges Dara Taylor. Plötsligt gick skotten i och Alvik fick ett par enkla fastbreaks i ett ryck till 41-32 som avslutades med ett av matchens vackraste anfall. Paula Juhlin sköt en trea från vänster vinge som studsade till en lång retur som Sylvia plockade upp nere i vänstra hörnet. Sylvia serverar Shanity vid top of the key som uppfattar att Paula Juhlin kommer helt ensam i full fart på högerkanten och enkelt kan lägga i en lay-up på Shanitys perfekta assist.

Ledningen på 48-37 i halvtid var dock inte så trygg som man hade kunnat hoppas. Alviks spel var trevande när Telge packade ihop sig inside och ett antal möjliga Alvik-breaks slutade med sumpade bollar. Telges Sarah Toeaina storspelade och var på vippen att själv vända matchen igen, men hon var för ensam i sitt Telge. Sista perioden blev en målsnål historia, men det blev dramatiskt på ett obehagligt sätt i slutet. Med 30 sekunder kvar och ställningen 74-69 gick Toeaina för stealen i en situation som slutade med att Dara Taylor och Janel McCarville krockade. Båda blev liggande på plan en stund och läkare var beredd att kliva in. Janel fick en rejäl smäll, men inte värre än att hon kunde resa sig och sätta sina straffkast till 76-69. Dara Taylors axel var hårt omlindad efter matchen, men vi hoppas att hon snart är på hugget igen.

GO ALVIK!

 

 

Skribent: Pia Rosin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link