Hoppa till sidans innehåll

Alvik passade bort matchen mot Högsbo.

09 DEC 2019 12:17
Det var två av ligans bästa lag som möttes i Göteborg. Det syntes tyvärr inte alltid i vackert spel, utan i ett slags ställningskrig där båda lagen tog bort varandras styrkor tämligen effektivt.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2019 12:17

Alvik lyckades bra med att ta bort Högsbos skickliga center Kourtney Perry under korgarna, men andra fick desto större utrymme med skott utifrån. Ändå var det inte i försvar Alvik förlorade matchen, det var i stundtals tvekande anfall och bortkastade bollar. 30 turnovers, varav många kom på missade passar inside, är långt ifrån godkänt.

”Vi var med i matchen i tre perioder, men Högsbo hade bättre fokus matchens sista 6-8 minuter och de förtjänade att vinna. Det finns omständigheter vi inte är nöjda med, men det går heller inte att vinna matcher när du har 30 turnovers. Nu tänker vi redan på nästa träning, nästa match, nästa kamp, nästa bollinnehav. Vi tar oss igenom detta och spelar bättre nästa gång”, kommenterade head coach Fotios Ioannidis efter matchen.

Nästa fredag 13 december kommer Wetterbygden till Åkeshov och det lär inte vara några fromma lucior som möter dem, utan tolv revanschsugna gröningar.

 

Första perioden började segt från båda lagen, där Alvik fick stopp på Högsbos anfall men inte vårdade bollen när Högsbo spelade aggressivt försvar. Skottprocenten var dock hög och perioden slutade 22-24 till Alviks favör efter att Elin Ljunggren tippade i en straffkastretur på buzzern. I andra perioden fortsatte Högsbo skjuta, men Alvik släppte inte taget. Det stod 42-40 i halvtid.

Tredje perioden började med Alvik-missar, men laget spelade upp sig rejält och kunde vända matchen. Högsbos frustration var märkbar och vid ställningen 43-49 kändes det som Alvik hade momentum. Till och med passarna inside satt där de skulle. Som mest hade vi en 8-poängsledning.

…men sedan började missarna igen. Turnovers på halvplan, offensiva fouls på returer och tekniska fouls. Högsbo gick om och hade haft ledningen inför sista perioden om inte Elin Ljunggren satt en buzzer beater-trea till 61-61. I fjärde perioden funkade tyvärr inte Alviks spel alls. Högsbo gick ifrån till en ledning och Alvik spelade stressat för att försöka komma ikapp. Perioden förloras 26-7 och matchen 84-68.

Shanity James (16 poäng, 15 returer)

Janel McCarville (15 poäng, 7 returer, 8 assist, 5 steals)

Paula Juhlin (14 poäng)

Elin Ljunggren (12 poäng, 10 returer)

Tova Sabel (7 poäng)

Anna Stern (2 poäng, 5 assist)

Ebba Stenman (2 poäng)

Nina Baresso

Sylvia Leth

Nathalie Schönberg Langanga

Annika Neumann

 Skribent: Pia Rosin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link