Hoppa till sidans innehåll

Back in business!

14 DEC 2019 12:36
Alviks damer tog emot Wetterbygden hemma och visade med besked att de hittat tillbaka till sitt spel igen. Vinst 88-72. Smålänningarna spelade tufft och testade alla trick för att stoppa, men det räckte inte när Alvik drog upp tempot.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2019 12:36

Smålänningarna spelade tufft och testade alla trick för att stoppa, men det räckte inte när Alvik drog upp tempot. Anna Stern gav dessutom oss supporters en tidig julklapp med sitt trepoängsskytte.

Det var en viktig match för Alvik både för att befästa sin placering som ett av topplagen i SBL dam, men också för att komma tillbaka till sitt enkla och effektiva spel. Igår fick vi se snabba uppspel där Paula Juhlin till synes tar sig från försvarsänden av plan till korgen på en blinkning, Shanity James vände bort försvaret under korgarna och när Tova Sabel upptäckte en glipa i Wetterbygdens försvar hördes hennes karakteristiska snabba, hårda dribbling PANG-PANG-PANG och så la hon i en mjuk lay-up.

Wetterbygden tripplade på insidespelarna och det betyder att de måste släppa någon annan. Deras val föll på pointguard Anna Stern som brukar vara sparsam med skyttet. Inte igår – igår jublade Åkeshov högt vid första trean och ännu högre vid de efterföljande två. Nej, konkurrenter, man kan inte släppa Anna Stern…

”Inför matchen pratade vi om att vi ville ha tillbaka vårt snabba spel som vi hade i början av säsongen. Vi ville springa på dem och få i lite enkla poäng – det lyckades vi med idag. Vårt tempo och vår storlek avgör”, kommenterade Anna Stern i en intervju med SBL Dams reporter efter matchen.

Det fina med den här upplagan av Alvik är bredden. Visst, vi har en magisk förstafemma, men vi har faktiskt också en bänk som håller riktigt bra kvalitet och som kan kliva in och leverera både i försvar och anfall.

Under jullovet spelar Alvik borta mot Visby 28/12 och Uppsala 4/12. Båda matcherna ser man på Solidsport-com/sbl-dam om man inte kan vara på plats. På pappret två bottenlag, men Visby har fått ny energi efter ett coachbyte och Uppsala har spelat allt bättre.

 

Matchreferat

Paula Juhlin satte tonen genom att sänka en trea efter 11 sekunder. Sedan bytte lagen poäng under perioden och Alvik var faktiskt lite störda av Wetterbygdens inte vidare schyssta knuffande under korgen. Lovisa Hjern gav Wetterbygden ett övertag genom pigga drives och det var sånär att de kunde gå till pausvila med en trepoängsledning. Men, 2,1 sekunder är ju oceaner av tid vid ett baseline-inkast om man har spelare som Elin Ljunggren och Janel McCarville. 16-17.

I andra perioden började Alvik lugnt och metodiskt tugga i sig Wetterbygden trots att en massa avblåsningar gjorde att spelet kändes trögt. Alvik använde hela sin arsenal av insidespel, halvdistansskytte, attacker och trepoängare. Mot slutet av perioden kunde inte Wetterbygden hålla emot längre och Alvik gick till halvtidsvila 41-33.

Alvik klev upp i ett mycket mer intensivt försvar i tredje perioden och gav inte Wetterbygden något utrymme. När Alvik spelar försvar på det sättet blir även anfall mycket mer energifyllt och vi fick se många riktigt fina spel. När det inte blev klockren rörelse så finns ju dessutom alltid alternativet att Janel McCarville helt enkelt vänder sig mot korgen och skjuter i bollen. Alvik i ledning 72-52 inför sista perioden och julefriden kunde sänka sig över Bromma.

Fjärde perioden var nästan en transportsträcka, men det fanns några ljuspunkter även där. I slutet av perioden fick Emelie Erlandsson komma in. Hon tackade för förtroendet genom att smyga in helt obevakad i färgen, få bollen av Anna Stern och behövde bara vända om och lägga i den. I nästa läge kom Emelie och Tova 2 mot 1 och Emelie passade bollen perfekt till Tova som la i bollen …ungefär som de gjort tusen gånger förr under sin uppväxt. Matchen slutade 88-72.

 

Shanity James (21 poäng, 10 returer, 4 assist)
Janel McCarville (15 poäng, 8 returer)
Tova Sabel (13 poäng, 9 returer)
Elin Ljunggren (12 poäng, 5 returer, 5 assist)
Anna Stern (11 poäng, 9 assist)
Paula Juhlin (10 poäng)
Nina Baresso (4 poäng, 4 assist)
Emelie Erlandsson (2 poäng)
Nathalie Schönberg Langanga
Ebba Stenman
Hanna Mebius Svensson
Annika Neumann

 GO ALVIK!

 

Skribent: Pia Rosin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link