Hoppa till sidans innehåll

Basketligans toppstrid avgörs i Åkeshov!

05 MAR 2020 18:03
SBL dam är jämnare och mer spännande än på många år. Med några få omgångar kvar är det helt öppet vilket lag som vinner serien och får fördel av enklare motstånd och hemmaplan i slutspelet. Nu på lördag kl 15.00 är det Högsbo som står för motståndet!
  • Skapad: 05 MAR 2020 18:03

 

SBL dam är jämnare och mer spännande än på många år. Med några få omgångar kvar är det helt öppet vilket lag som vinner serien och får fördel av enklare motstånd och hemmaplan i slutspelet. Alvik ligger trea i den något haltande tabellen, men möter ettan Högsbo och tvåan Luleå i Åkeshov kommande lördag respektive onsdag.

I höstas förlorade Alvik mot Högsbo nere i Göteborg, men nu är laget starkare och i januari slog de Högsbo i finalen i Svenska Cupen. Men Högsbo leder serien och vinst på lördag är i princip ett måste för att Alvik ska ha möjlighet att vinna SBLs grundserie. På onsdag är det formstarka Luleå som gästar Åkeshov. De har inte bara fått tillbaka skadade spelare, de har också förstärkt med Julie Vanloo. Samtidigt var det Alvik som vann när de möttes senast, då i semifinalen i Svenska Cupen.

Alvik har haft en riktigt bra vår, men laget har drabbats av ett par sjuka spelare och en oturlig smäll på Tova Sabel som gör att hon sannolikt får stå över.

”Två matcher och det är verkligen ’do or die’ för oss. Vi måste vinna båda för att hamna högre än vår tredjeplats i tabellen och tyvärr har vi inte alla spelare tillgängliga. Självklart gör vi allt för att förbereda laget, men det kommer bli riktigt tufft och vi behöver verkligen stöd från publiken i Åkeshov!” säger Fotios Ioannidis inför matchen.

Det är Alvik, Högsbo och Luleå som gör upp om plats 1-3 i tabellen, men det är spännande även i botten där EOS och Mark slåss om den sista slutspelsplatsen. Just nu finns den i Lund, men EOS har på pappret tuffare matcher kvar så än är inget avgjort. För Alviks del blir det något av dessa två lag, Wetterbygden eller Telge som kommer till Åkeshov den 21 mars för den första kvartsfinalen.

 

Matchfakta

Vad: Alvik - Högsbo
När: Lördag 7 mars 15.00
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link