Hoppa till sidans innehåll

Comeback i Åkeshov för Klara på lördag!

10 JAN 2020 14:15
Lördagsgodiset denna helg består av att se Klara Lundquist göra comeback på hemmaplan när vi möter Mark i SBL dam. Vi tar emot Mark hemma i Åkeshov och ser fram emot söta passar, syrliga steals och salt försvar från Alvik. Foto: Anders Andersson
  • Uppdaterad: 10 JAN 2020 14:15

Lördagsgodiset denna helg består av att se Klara Lundquist göra comeback på hemmaplan när vi möter Mark i SBL dam. Vi tar emot Mark hemma i Åkeshov och ser fram emot söta passar, syrliga steals och salt försvar från Alvik. Möjligen står västgötarna för det sega eftersom de har Luleå på hemmaplan fredag kväll.  

ÄNTLIGEN är det basketvår i Åkeshov och man riktigt längtar efter att få se Paula, Janel, Tova, Klara och de andra spela basket igen. Det är ju liksom nu det gäller att spela sig till ett bra läge inför slutspelet. Alvik vill befästa sin tredjeplats i tabellen och vässa slutspelsformen. Med Klara i truppen har Alvik ett komplett lag och ibland Basketsveriges förståsigpåare tisslas det redan om finalspel. 

Mark slåss med EOS om den sista slutspelsplatsen och avslutade hösten starkt med tre raka segrar. De går hårt på sina fyra importer och Erica Iderstål, men medan Alvik klarat av Visby och Uppsala under julen så har Mark haft en månads vila inför matcherna mot Luleå (fredag) och Alvik (lördag).

Klara, hur känns det inför lördag? - Mark har ett bra lag, med bra amerikanskor som vi måste fösöka få stopp på. Vi måste använda vår styrka som är att springa och spela fort. Vi har många positioner som vi kan använda, vi har en bredd i laget, det gäller att få med alla, då har vi matchen. Det ska också bli otroligt roligt att få spela i Åkeshov igen.  

Det här kommer bli en rolig match, och det kommer såklart hända massa annat kul i hallen, så kom till Åkeshovshallen kl 16.30. Johan Andersson assisterande coach i Alvik Herr och Max Jonevret spelare i Herrlaget är kommentatorer för sändningen från Solidsport, Peter Waak är DJ och det kommer bjudas på glass.

Mark har gjort stora framsteg de senaste två månaderna, vunnit tre matcher. Vi har fortfarande problem med skador, så vi måste prestera bra för att vinna, jag förväntar mig det bästa från mina spelare, vi hoppas på mycket publik, något som också är viktigt! säger Fotios Ioannidis Head Coach Alvik Dam.

Alvik får finna sig i att vara favoriter den här våren, men i basket är inget avgjort på förhand. Med riktigt bra stöd från läktarna kommer de kunna bjuda på karameller från trepoängslinjen och bättre utblockeringar än syskonens runt Aladdinasken på julafton…

 

Matchfakta

Vad: Alvik Basket-Mark
När: Lördag, 11 januari kl 16.30
Var: Åkeshovshallen
Förköphttps://alvikbasket.ebiljett.nu/Home/Tickets?eventId=60&isSeason=False

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam/g/cb78u6c6

GO ALVIK!

Skribent: Pia Rosin/Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link