Hoppa till sidans innehåll

De stora drabbar samman i helgen!

23 JAN 2020 11:36
I helgen spelas Final Four i Svenska Cupen och det är fyra riktiga tungviktare som går upp i ringen. De fightas om att bli historiska första mästare av den nya Svenska Cupen och att ta ett mentalt övertag inför Slutspelet.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 11:36

Det är 10-talets dominant inom svenska dambasket som står som värd för arrangemanget. Luleå Basket vann fem raka SM-guld innan de närmast chockartat blev utslagna av Högsbo ifjol. I år är det bara dubbeln som gäller - både cuppokal och SM-guldpokal ska tas till katakomberna i Luleå Energi Arena.

Luleå toppar SBL Dam med bara en förlust, den kom mot A3 i början av säsongen. Laget är obesegrat på hemmaplan och kommer att gå in i Svenska Cupen Final Four som klara favoriter. Inte minst med WNBA-spelaren Natisha Hiedemans spel den senaste tiden, den amerikanska guarden är “för bra för den svenska ligan” och snittar smått sinnessjuka 16 poäng, 7 returer och 8 assist per match. 

Men det kommer att bli riktigt tufft för Luleå redan i lördagens semifinal. Där ställs de nämligen mot huvudstadslaget Alvik som är mesta mästare på herrsidan och nu vädrar rejäl morgonluft på damsidan.

 

Alvik har kastat handsken - går för pokalen

Alvik har värvat ihop ett riktigt kanonlag denna säsong och kommer från en meriterande bortaseger mot A3 denna vecka, Brommalaget har fem raka segrar i SBL Dam. Hela SBL:s skyttedrottning Shanity James gör 25 poäng per match och gjorde 31 poäng senast mot Uppsala, kan Luleå stoppa eller i alla fall bromsa henne?

Från bakplan kommer Sveriges yngsta och mest talangfulla guardduo i Klara Lundquist och Tova Sabel, båda är uttagna i OS-kvaltruppen och kan skapa rejäl oreda. Lägg till Elin Ljunggren, Paula Juhlin och Janel McCarville samt ett gäng riktigt bra rollspelare så förstår ni att Luleåpubliken kommer att bita naglarna innan matchen.

McCarville är en riktig vinnare och snittar 17.6 poäng, 10 returer och 6 assist per match. Hon har dock inte spelat sedan i mitten av december...kommer hon till spel? Då har Luleå problem.

 

Alviks väg till Final Four

Norrköping Dolphins utveckling 106-53

Wetterbygden Sparks 89-60

Norrköping Dolphins 76-68

 

Lördag 25 januari

Semifinal 1 kl 15:30 Högsbo Basket - A3 Basket

Semifinal 2 kl 18:00  Luleå Basket - Alvik Basket

 

Söndag 26 januari

Match om tredje pris kl 13:00

Final kl 15:30

(Text: Basket.se skribent Johannes Wohlert) 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link