Hoppa till sidans innehåll

Elin Ljunggren redo för nästa säsong

20 APR 2020 18:37
Det finns få spelare som utstrålar sådan trygghet, får en att känna sig så lugn som Elin Ljunggren – i alla fall om man är alvikare. För motståndarna innebär hon istället ständigt oro eftersom hon kan göra poäng i alla lägen och stänga vem som helst.
  • Uppdaterad: 20 APR 2020 18:37

Elin Ljunggren är den fjärde spelaren som är klar för Alvik säsongen 2020/2021. Hon har redan börjat förbereda sig inför hösten och när Elin säger att det enda målet är SM-guld låter det också som det enda rimliga. 

- Vi hade något riktigt bra på gång i år, men fick aldrig chansen att visa det. Alla var redo och det kändes som om vi kunde slå alla lag. Därför tror jag att många snabbt bestämde sig för att köra ett år till. 

Alvik gjorde sin bästa säsong någonsin och hemligheten bakom framgången är helt enkelt riktigt bra träningar – samtidigt som laget har många bra spelare på alla positioner. 

- Vår styrka är att laget är så brett och det ser ut som att stommen i laget kommer vara samma nästa säsong. Konkurrensen gör att man hela tiden varit tvungen att kämpa för sin speltid. När Shanity James kom in, och sedan även Klara Lundquist, så var det spelare som tog mycket plats och många avslut. Då måste speltiden fördelas annorlunda, men det tycker jag bara har stärkt oss som lag. 

Eftersom Elin både kan posta upp vem som helst inne vid korgen och skjuter nära 40% på treorna är hon en väldigt användbar spelare. Dock en mardröm för försvaret eftersom man aldrig kan släppa henne. 

- Fotios Ioannidis spelsätt passar mig bra eftersom jag får utrymme att göra olika saker. Min styrka är ju att jag både kan posta och skjuta treor. Jag fortsätter utvecklas som spelare och har lärt mig mycket av Janel när vi spelat ihop. 

Elin läser samhällsbyggnad på KTH och har tre år kvar innan hon är färdig civilingenjör. Kombinationen heltidsstudier och elitidrottare ställer höga krav och i år när det blir en väldigt lång försäsong kommer hon använda sommaren till att träna. 

- Jag försöker alltid komma så väl förberedd som vanligt till varje säsong. Det är på sommaren man har tid för att jobba på allt man vill förbättra. 

Det blir fjärde året i Alvik för Elin och hon känner sina medspelare väl. Paula Juhlin har varit med hela tiden och Janel McCarville och Anna Stern nästan lika länge. Anna känner hon dessutom väl efter otaliga landslagssomrar tillsammans. 

- Det jag ser fram emot mest med nästa säsong är att det förhoppningsvis kommer vara nästan samma lag. SM-guld är det första och det största målet.

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link