Hoppa till sidans innehåll

Första hemmamatchen sen Svenska Cupen och premiär för Martina Stålvant!

20 FEB 2020 15:30
I helgen gästar IK Eos Alvik dam i Åkeshovshallen för första hemmamatchen på länge. Senaste gången lagen möttes var det en match på bortaplan där Alvik lyckades spela sig till vinst, Alvik ledde hela matchen igenom från och med andra perioden.
  • Skapad: 20 FEB 2020 15:30

Alvik Dam möter EOS nu på lördag den 22 februari kl. 14:30 i Åkeshovshallen, det kommer bli spännande! Nu fyller vi hallen, det kommer bli en fantastisk lördag!

I helgen gästar IK Eos Alvik dam i Åkeshovshallen för första hemmamatchen på länge. Eos kommer från en rad förluster och ligger fem platser bakom Alvik i tabellen och känns extra revanschsugna från tidigare matcher, vi räknar med tuff inställning från deras håll och en svår match. Därför behöver Alvik fortsätta att ge allt vi har och fightas rejält om alla bollar med ett bra stöd från hemmapubliken!

Senaste gången dem två lagen möttes var det en match på bortaplan där Alvik lyckades spela sig till vinst. Alvik ledde hela matchen igenom från och med andra perioden till dess slut med allt från två till över tio poäng. Ändå slutade matchen jämnt med en tre poängs vinst till Alvik (61–58) och ett missat trepoängsförsök av Mary Goulding med två sekunder kvar som kunde skickat matchen till övertid.

I en interljuv med Paula Juhlin tyder hennes förväntningar på att Alvik ska vara det bättre laget i matchen och med hemmaplan i ryggen borde dem kunna plocka en vinst. Dock vet hon att Eos är ett starkt lag som alltid kör hårt och kommer komma in i den här matchen med tuff inställning. Känslan i laget verkar bra även fast det nu vart landslagsuppehåll, genom vinsten mot Norrköping säger Paula att dem kommit in i bra momentum och kommer kunna matcha upp bra med matchtempot som Eos redan är inne i efter uppbehållet.
När jag frågar Paula om Alviks styrkor som dem hoppas kunna utnyttja i matchen säger hon. “Överlag är vi större och längre och hoppas därför att kunna dominera mycket inside och returtagning.”

Fotios säger i intervju att dem är tillbaka i Åkeshov efter ett långt uppehåll och vill därför bjuda fansen på en underhållande och bra match. “This will happen only if we will stay focus in our game plan, none game is easy, nothing is for free and we will do our best to win,” uttrycker han sig.

På lördag gör även Martina Stålvant premiär tillbaka i klubben, Martina började spela i Alvik som tolvåring och har sen dess vart den mest framgångsrika Alvik spelaren genom alla tider. Martina har mycket erfarenhet som vi hoppas hon kan tillföra positivt till laget, hon är en av dem som kan ta ansvar och höja laget. Vi hoppas se Martina passa bra in i laget och visa alla hur grym hon är.

Om du inte har tillgång eller tid att ta dig till Åkeshovshallen ser du som vanligt matchen på SolidSport. 

Matchfakta

Vad: Alvik Baskets – EOS Basket
När: Lördag 22 februari 14.30
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

 

 GO ALVIK!

Skribent: Lukas (praktikant)
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link