Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern Alviks #7 Klara Lundquist

Klara är tillbaka!

11 DEC 2019 11:00
På en presskonferens i dag presenteras landslagsguarden Klara Lundquist, 20, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. - Jag kommer till Alvik för att vinna SM-guldet, säger Lundquist.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 23:43

Hon beskrivs gärna som en av svensk baskets största talanger, och med Klara Lundquist i laget så kliver Alvik också fram som en av de tunga favoriterna till guldet säsongen 2019/2020.

Lundquist, som är bofast i det svenska landslaget, kommer närmast från proffsspel i franska Montpellier - där svenskan själv valde att bryta kontraktet i förtid.

- Jag mådde inte bra i Frankrike och behöver hitta en situation som trivs i, har Lundquist nyligen sagt.

Och nu har hon alltså hittat rätt.

För både tryggheten och utmaningen finns i Alvik, där Klara Lundquist spelade fram till 2018.

- Jag ville ju hitta en bra situation, och jag känner mig som hemma här och jag trivs jättebra. Alvik är ett ganska självklart val just nu och det känns fantastiskt att få komma in i vanliga rutiner igen, säger Lundquist.

Som är målmedveten och mycket tydlig i budskapet vad som nu gäller.

- Alltså, det enda jag tänker på är att vinna SM-guld med Alvik, säger Lundquist bestämt.

- Att spela och ha roligt, såklart. Och att utvecklas också. Men jag fokuserar på att träna hårt och göra allt som krävs för guld. Det kommer bli tufft, inget kommer gratis och vi kommer att förlora och vi kommer att vinna. Men slutmålet är SM-guld.

Hur bra koll på SBL har du just nu?

- Jag har följt ligan ganska mycket, tycker jag ändå. Så jag har ganska bra koll och jag vet vilka lag som är med och fightas om det, säger Lundquist.

- Det är en mycket jämnare liga i år, mer spännande där många lag kan slå varandra. Det är inte så självklart att det är Umeå och Luleå som är i toppen, det kan vara andra lag som rubbar dem.

Janel McCarville, Paula Juhlin, Shanity James, Elin Ljunggren, Tova Sabel - och nu du. Finns det i dag något lag i SBL med lika bra uppställning på papperet?

- Hela laget är samspelt och det gäller bara att bli lite tuffare, men jag tycker absolut att vi är ett lag som ska vara i final, säger Lundquist.

- Och det ska bli jätteroligt att få spela med Janel. Jag tror att vi två kan få till ett väldigt bra spel, öppna upp motståndarna på ett annat sätt.

Alviks klubbdirektör, David McCann, är självklart också nöjd med värvningen:

- Om någon frågat mig inför säsongen vilken spelare jag helst skulle addera till laget, så skulle jag valt Klara över alla. Att vi nu har lyckats lösa det är över alla förväntningar. Klara är förmodligen Alviks mest populära damspelare någonsin och en av svensk baskets bästa, och mest aggressiva, spelare.

- Hon spelar i ett tempo som få klarar av och kan bryta ner vilket försvar som helst. Hon kommer vara en av ligans bästa poänggörare och har en tävlingsinstinkt som höjer alla lag.

Klara Lundquist är inne på samma linje.

- Jag vill komma in och försöka lyfta alla. Höja nivån på träningar och ställa mer krav på medspelarna, men på ett sätt så att alla lyfter varandra. Hela laget ska höjas en nivå, säger guarden.

Hon avslutar:

- Det är så många bra spelare i laget, och någon kanske kan känna att man tar ett steg tillbaka nu när jag kommer in, men det vill jag inte.

- Jag är inte här för att ta plats, jag vill vinna ett SM-guld!


- Klara är såklart en drömvärvning för oss. Hon gör laget komplett med sitt skytte och giftiga attacker utifrån på match. Dessutom kommer hon höja nivån ytterligare på träning, vilket gör hela laget bättre, kommenterar head coach Fotios Ioannidis värvningen.

- Alvik är ett växthus för unga basketspelare och därför är det naturligt att spelare lämnar klubben för ännu större utmaningar. Men att vi nu har ett så konkurrenskraftigt ligalag att en av våra största egna talanger väljer att komma tillbaka till Alvik känns otroligt roligt och stimulerande. Det finns mycket optimism i föreningen och vi är på väg att återta positionen som Stockholms bästa basketklubb – för både barn, ungdom och elit, säger Fredrik Lagerkvist, ordförande Alvik Basket.

 

Kontakt,
​David McCann, klubbdirektör
​Mobil: 070-527 01 31
​Mejl: This is a mailto link

Martina Elliot, pressansvarig
​Mobil: 073-7152594
​Mejl: This is a mailto link

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link