Hoppa till sidans innehåll

Lagkapten Paula Juhlin klar för nästa säsong

31 MAR 2020 09:56
Jag är inte färdig med Alvik eller med ligaspel. Och jag är definitivt inte färdig med mitt lag. Tanken att vinna ett SM-guld med det här laget gör att beslutet att stanna i Alvik var enkelt. (bild: Martin Stern)
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 09:56

Säsongen 2019/20 blev inte riktigt som vi hade tänkt oss – så nu laddar vi för 2020/21! 

I år hade vi som mål att gå för SM-guldet. Att vinna Svenska Cupen kändes fantastiskt, men det var egentligen bara ett av våra mål på vägen. Hade vi vetat att ligan skulle ta slut i förtid hade vi kanske firat mer när vi lyfte bucklan där uppe i Luleå. Matcherna vi spelade den helgen är några av de bästa vi gjort men som sagt så var ju guldet i Svenska Cupen bara ett delmål på vägen. 

När jag ser tillbaka på säsongen som var är jag väldigt nöjd med hur vi presterade. Det finns egentligen inte så mycket att klaga på förutom att vi självklart hade velat spela klart serien och slutspelet. Ligan i år var öppnare än på länge och topplagen slog varandra. Sista matchen mot Luleå i Åkeshov var inte den bästa vi spelat i år och det är små detaljer som avgör på den här nivån. Jag är övertygad om att vi hade spelat bättre i finalen, men nu får vi vänta med att slå dem till nästa säsong. 

Säsongen 2019/20 var en av de roligaste jag spelat. Sportsligt var det såklart otroligt starkt, men det är ju människorna som dröjer sig kvar i minnet och i hjärtat. Jag har aldrig tidigare varit i ett lag med ett så brett spektra av spelare. Vi skiljer oss åt i ålder, ursprung, erfarenhet, spetskompetenser och personligheter. Jag tror absolut att det var det som gjorde oss så starka tillsammans. 

Jag är inte färdig med Alvik eller med ligaspel. Och jag är definitivt inte färdig med mitt lag. Tanken att vinna ett SM-guld med det här laget gör att beslutet att stanna i Alvik var enkelt. 

Jag hoppas vi ses i Åkeshov i höst! 

Paula Juhlin

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link