Hoppa till sidans innehåll

Luleå Basket - Alvik Basket = SVT

23 OKT 2019 13:55
Till helgen väntar en toppmatch, och det är inte vilken bortamatch som helst, den sänds på SVT. På lördag kl 18.00 är det uppkast. Det är SBL Dam, Luleå Basket - Alvik Basket!
  • Uppdaterad: 23 OKT 2019 13:55

Måndag den 23 september 2019 var  en stor dag för ligabasketen i Sverige då nästa kapitel i SBL:s historia skrevs. Avtalet innebär att SVT visar över 50 matcher från både SBL Herr och SBL Dam den kommande säsongen, inklusive samtliga SM-finaler. Sändningarna kommer att visas på SVT Play och vissa matcher kommer även att lyftas upp på SVT.

- Det är fantastiskt kul att SVT i år har plockat upp Svenska Basketligan, och då speciellt SBL dam. Intresset för ligan har vuxit mycket senaste åren och kvittot på det är att SVT tar med det i sina sändningar. Det finns många bra förebilder och imponerande spelare i lagen som nu kan ses av en större publik, säger David McCann Klubbdirektör.

Nu är det dags för Alvik Basket att möta Luleå Basket, en riktig toppmatch som det kommer spraka om, det är bortamatch och som alla vet har Luleå en tung hejaklack, och toppmötet kommer även att sändas på SVT. -Att åka och spela uppe i Luleå är en av säsongens svåraste bortamatcher. Luleå har ett väldigt starkt lag men vi hoppas att vi kan göra en riktigt bra match och ta med oss en vinst hem. Superkul att basketen får mer uppmärksamhet och att den blir tillgänglig för fler att kolla på, säger Paula Juhlin.

"We are excited to get back on the court after a tough lost against Umea. Lulea always has a strong team and it will be another great test for us at their home arena where they always has a strong fan base. We have our work cut out for us in preparation for a tough game!" -Janel McCarville Alvik Dam

Som sagt, bänka er för kl 18.00 är det uppkast och det kommer bli spännande. Matchen sänds på SVT Play: https://www.svtplay.se/svenska-basketligan . 

Nu visar vi att Alvik Basket är livsfarliga i år! GO ALVIK! 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link