Hoppa till sidans innehåll

Martina Stålvant är tillbaka!

19 FEB 2020 08:12
Martina Stålvant är ett av svensk baskets mest respekterade namn. Hon har en uppsjö landskamper på meritlistan och fyra vunna SM-guld i prisskåpet. Martina är nu tillbaka, den sista pusselbiten i laget som nu är komplett.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 08:12

 

 

Martina Stålvant är född den 27 maj 1989 och började spela i Alvik som tolvåring, hon är  den mest framgångsrika damspelaren från Alvik genom alla tider.
Martina  har spelat i Euroleague med Brno och i Eurocup med Gran Canaria, Ruzumberok, 08 Stockholm, Luleå Basket och Udominate Basket.

Hon har spelat ca 250 matcher i Basketligan dam vilket har resulterat i fyra SM-guld, med 08 Stockholm (2007, 2010) och Northland/Luleå (2015, 2016). Martina har blivit utsedd till finalseriens MVP. Martina Stålvant har spelat 119 landskamper med det svenska landslaget varav 49 A-landskamper med EM-slutspel på meritlistan.

Det som är fantastiskt är hennes uppoffrande spel, försvar, attacker mot korgen och skott utifrån, det gör henne till en av de bästa. Att Martina också kommer från Alvik, det kommer inspirera många unga spelare i klubben. Något inte många vet är att Martina även är en fantastisk coach till Blixtarna, ett lag med olika funktionsvariationer.

- Vi får in en spelare med oerhörd erfarenhet från spel både på hemmaplan men även internationellt. Hon vet vad som krävs för att vara framgångsrik. Jag är otroligt stolt att Martina är tillbaka i Alvik,  säger Alvik Dams head coach Fotios Ioannidis och fortsätter:
 - Jag är oerhört glad för detta, det känns fantastiskt att jag får chansen att träna Martina en gång till, hon är den sista delen i laget som saknas, nu är Alviks Damlag det bästa som Alvik någonsin haft, jag är så stolt över laget och över Martina, avslutar Fotios. 

 - Vi är nu ett konkurrenskraftigt ligalag och att en av våra största egna talanger väljer att komma tillbaka till Alvik känns otroligt roligt och stimulerande. Alvik är ett växthus för unga basketspelare och därför är det naturligt att spelare som Martina lämnar klubben för ännu större utmaningar, härligt att hon nu är tillbaka efter sin skada.
Efter vinst i Svenska Cupen finns det mycket optimism i föreningen och vi är på väg att återta positionen som Stockholms bästa basketklubb – för både barn, ungdom och elit, säger Fredrik Lagerkvist, ordförande Alvik Basket

"Martina är den mest framgångsrika damspelaren i Alviks historia och att hon nu är redo för spel igen efter en del skadeproblem är fantastiskt, det här är stort för vår förening. Martina coachar även Blixtarna, ett fantastiskt lag i Alvik, detta visar på vilket enormt alvikshjärta hon besitter. Den här tjejen förtjänar allt uppmärksamhet man kan få”
- David Mccann klubbdirektör

Martina spelar sin första match nu på lördag den 22 februari kl 14.30 mot Eos i Åkeshovshallen, som sagt välkommen tillbaka till Alviks Damlag Martina!

Hur kommer det sig att du valt att spela för Alvik? 

- Jag spelade förra säsongen ljumskskadad och efteråt bestämde mig för att sluta då kroppen inte höll. Den pausen behövdes på alla möjliga sätt. Coacherna har alltid stöttat och uppmuntrat att jag kunnat komma tillbaka och röra på mig när det känts bättre. Det har fungerat bra och det har såklart hjälpt att basket är det roligaste jag vet.. Efter några veckors träning stod det klart att jag skulle vara med igen.

 Hur känns det att komma tillbaka till moderklubben?

- Det är extra speciellt för mig att få spela för Alvik i Åkeshovshallen! 
Det känns alltid roligt att spela där man upplevde sina första basketminnen , där alla ens drömmar startade.

Vad hoppas du kunna bidra med?

- Tjejerna spelar väldigt bra tillsammans och känner varandra väl. Allt i basket handlar om kemi och jag är anpassningsbar. Jag har samlat på mig en del erfarenhet genom åren och kan förhoppningsvis hjälpa till med det som behövs. Det kan handla om allt ifrån att ta ansvar i försvaret, kommunikation, ta snabba beslut i avgörande lägen som kanske inte är bekvämt för alla. När jag vet vad som förväntas är jag villig att bidra med det.

 Vad tycker du om laget och vad hoppas du kunna bidra med?

- Laget är ofantligt bra med en massa styrka, vilja och talang. Det har de visat många gånger. För att gå hela vägen behövs lagkemi , det bästa försvaret samt en bred trupp! Min roll är att helt enkelt göra truppen bredare med min rutin, samt vara ett hot från trepoängslinjen. Jag ska kunna finnas som ett alternativ när det behövs och göra laget ännu mer svårscoutat än vad det redan är idag.

 Sista frågan, hur tror du att det kommer gå för laget, nu när vi närmar oss slutspel?

 ”Laget har ett tydligt mål, att gå hela vägen, och jag säger inte emot!” avslutar Martina.

 

Namn: Martina Stålvant
Position: Guard
Ålder: 31 (1989)
Längd: 176 cm
Moderklubb: Alvik Basket
Tidigare klubbar: Udominate, Luleå Basket, MBK Ruzuomberok, CB Gran Canaria, BK IMOS Brno, 08 Stockholm, Alvik.
Landskamper: 119 landskamper varav 49 med A-landslaget. 

 

Kontakt,
Martina Elliot, pressansvarig
Mobil: 073-7152594
Mail: This is a mailto link

 

GO ALVIK!!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link