Hoppa till sidans innehåll
Foto: Love Strandell Nathalie Schönberg in action.

Pensioneringen får vänta

04 MAJ 2020 16:02
Nathalie Schönberg Langanga har skrivit på för nästa säsong och är mer än redo att jaga sönder motståndarnas bollhållare.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2020 16:02

Den 3 oktober möter Alvik nykomlingarna Helsingborg i ligapremiären och spelarna lär vara extremt taggade att sätta tonen för säsongen direkt. Allra mest laddad är sannolikt Nathalie Schönberg Langanga som är uppvuxen i Helsingborg, men som spelat ligabasket i huvudstaden de senaste tio åren. 

- Det ska bli så kul att möta Helsingborg, även om det inte är jättemånga i laget jag har en basketrelation till. Men självklart är det speciellt att möta sin moderklubb. Det ska bli spännande att se om de plockar in några nya spelare och det vore kul om de kan vara konkurrenskraftiga. 

Natahalie, som fyller 30 i november, var på vippen att pensionera sig från basketen härom året men som tur är spelar hon kvar. 

- Jag ser fram emot en säsong där vi kan avsluta det vi påbörjade. Vi hade två mål: Svenska Cupen och guld i SBL, men dit hann vi inte komma. Det hade varit mycket lättare att lägga skorna på hyllan om vi hade avslutat på rätt sätt. 

Förra säsongen drogs hon med en seg fotskada, men vila och fysträning ska se till att hon är frisk och lika obarmhärtigt snabb i försvar som alltid. 

- Min uppgift är främst defensivt, det har alltid varit min roll. Det är vad jag tycker är roligast och jag får mer energi själv av att jaga någon. Just energi är också det jag kan bidra med till laget – oavsett om jag är på plan eller på bänken. 

- Laget har redan fått en bra start med fysträning och tydliga instruktioner om vilken fas vi ska vara i. Det vi gör nu kommer löna sig på lång sikt och att vi kommer hålla hela vägen genom slutspelet. 

I januari 2021 blir det returmöte i Helsingborg. 

- Det ska bli kul att komma hem och spela i GA-hallen. Jag har så många minnen därifrån och det är roligt att familjen och vännerna kan kolla en match utan behöva resa. 

Frågan är dock om inte helsingborgarna själva helst hade velat slippa ha henne i motståndarlaget…

Skribent: Pia Rosin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link