Hoppa till sidans innehåll

SBLs bästa lag möttes i Åkeshov.

12 MAR 2020 13:27
Alvik och Luleå bjöd på en välspelad och tight seriefinal i Åkeshov på onsdagskvällen. Det är var inget snack om att det var SBL dams två bästa lag som möttes.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 13:27

Luleå började starkast med ett effektivt anfallsspel där Alvik gång efter annan fick se sig överlistade. När de gröna dubblade för att avvärja ett hot blev det lite för ofta en Luleåspelare helt fri. Inte sällan var den spelaren Allis Nyström som hade en av årets bästa kvällar. Även Alvik kom till bra avslut trots Luleås extremt intensiva försvarsspel, inte minst genom Shanity James skicklighet inside och Klara Lundquist som är kvickast i både ben och tanke. Luleå vann dock första perioden övertygande med 17-26.

Den norrländska effektiviteten fortsatte i den andra perioden och Alvik hade svårt att få till det snabba spel som varit deras framgångsrecept under säsongen. Dessutom var det lite si och så med returtagandet offensivt, möjligen för att Alvik ville freda sig mot Luleås fastbreaks. Luleå malde på anförda av Ivey Slaughter och gled ifrån till en 16-poängsledning, 37-53 i halvtid.  

I tredje perioden var det ett pånyttfött Alvik som klev ut på banan. De visade en helt annan intensitet i försvar och i anfall var det ombytta roller då Alvik spelade ut Luleå. Hemmalaget lyckades få ner Luleås ledning till ynka 53-57 till fansens förtjusning, men därefter följde en lite trasslig period där Shanity James plockade upp sin tredje och fjärde foul. Viss oro att Alviks momentum skulle försvinna, men coach Ioannidis ersatte proffset James med rookien Sylvia Leth och Alvik kunde hålla i. Perioden slutade 62-67 efter en viktig trea av Elin Ljunggren i periodens slutsekunder.

I fjärde perioden var det hård kamp på banan och Alvik kom så nära som 69-71 innan Luleå gjorde ett litet ryck. Alvik hade faktiskt chans att komma igen, men en tröttkörd förstafemma missade sina lägen och Luleå vann till slut seriefinalen 78-86.

Alvik vann Svenska Cupen och Luleå lär vinna grundserien i SBL före Alvik. Att dessa två skulle mötas i SM-finalen känns helt rättvist, men det är helt ovisst vem som tar hem bucklan säsongen 2019/2020.

Poängbäst i Alvik var Klara Lundquist och Shanity James med 17 poäng vardera, skuggade av Elin Ljunggren med 16 poäng. Janel McCarville gjorde ”bara” 8 poäng, men briljerade med 11 assists och 15 returer.  

I Luleå gjorde Ivey Slaughter 22 poäng och tog 16 returer. Allis Nyström gjorde 21 poäng.

 

GO ALVIK!

Skribent: Martina Elliot
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link