Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats_Lefvert

”Viljan att pusha mig själv växer sig bara starkare”

01 JUN 2020 10:45
Hanna Mebius Svensson har gjort sin första säsong i Alvik och har funnit sig tillrätta i klubben. Nu satsar hon allt på att komma till säsongsstart snabbare, starkare och bättre än någonsin för att ta minuter i SBL dam.
  • Skapad: 01 JUN 2020 10:45

Hanna har varit Lidingö troget under uppväxten och bofast i öns lag i Basketettan sedan hon var 14. Efter studenten var hon redo att satsa helhjärtat på basketen och tog chansen när Alvik erbjöd henne plats i ligalaget och dubbellicens. 

- Klart det var tufft på träningarna i början. Spelarna i damlaget är större, starkare och intensiteten är mycket högre. Vissa har en speluppfattning som liksom inte går att mäta, men de ser spelet på ett helt annat sätt än i ettan och allt går mycket snabbare. 

Det är hård konkurrens på guardpositionen i Alviks damlag och Hanna har än så länge bara fått göra några gästspel i SBL. 

- Jag har fått hoppa in någon minut här och där vilket kan göra det svårare att prestera på topp. Men jag vet min roll och har inställningen att jag ska göra det bästa utifrån varje situation. Om jag får chansen 1, 2, 3 minuter så ska jag göra allt jag kan de minuterna, då har jag i alla fall gjort vad jag kunnat för att påverka. 

Under året har Hanna ökat sin snabbhet väsentligt och dessutom lärt sig kontrollera sin speed vilket lett till smartare assists och bättre avslut. 

- Man kanske blir lite bekväm av att ha spelat i samma klubb så länge. I år har jag börjat löpa på ett helt annat sätt och viljan att pusha mig själv har helt klart vuxit sig starkare. Jag vågar kliva på lite närmare i försvar och löpa på snabba uppspel. Det är inte bara behagligt att alltid ge max, men vill jag vara med och spela måste jag kriga på träningarna. 

Den ovanligt långa försäsongsträningen använder Hanna till att träna ännu hårdare. 

- Jag tränar mycket styrka och kondition, och dessutom kan skottet alltid utvecklas även om jag skjuter helt ok. Målet är att vara farlig både utifrån och på attackerna, då kan jag läsa försvaret och utnyttja läget. 

Utvecklingen syns tydligt i statistiken från Basketettan där Hanna var en av de tongivande spelarena när Alvik gjorde sin bästa säsong på länge. 

- Det var en ny erfarenhet att spela i ett vinnande lag. Många av spelarna i ettan är väldigt villiga att ge allt, de är på varje träning och satsar hårt. När vi väl börjat vinna så ville man ju inte förlora – då kan man ju inte gå in och lattja. När det går bra för laget så måste man ju fortsätta jobba minst lika hårt. 

Hanna beskriver att hon kände sig väl omhändertagen och sedd i båda lagen när hon kom till Alvik, men nu när hon lärt känna alla är det dags att spinna vidare på det som fanns förra året och ta laget mot toppen. 

- När säsongen tog slut i förtid så pratade vi i damlaget om hur kul det varit att alla känt sig som en del i laget. Man kämpar för sin egen speltid, men man gör samtidigt allt för att lyfta laget och bidra. Jag är stolt över att ha en plats i det här laget och såklart vill jag visa att jag förtjänar att vara där. Basketen blir verkligen bara roligare.

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link