Hoppa till sidans innehåll

Vi välkomnar Ellen Åström till Alvik!

30 JUN 2020 10:32
Ellen Åström är en landslagsmeriterad guard som även gjort en proffssejour i Spanien. Nästa säsong vill hon vara med på Alviks jakt på guld och byter Telge-tröjan till den Alvik-gröna.
  • Skapad: 30 JUN 2020 10:32

 

Kontinuitet är ordet som definierar Alvik baskets damlag och tio spelare från förra årets trupp har signat för nästa säsong. Men med guarden Tova Sabel på väg till college i USA så behöver coach Fotios Ioannidis flytta runt lite. Klara Lundquist är tänkt att spela mer position två och då behövs en till rutinerad point guard vilken vi nu funnit i Ellen Åström.

Ellen är 23 år och har spelat otaliga ungdomslandskamper och 10 seniorlandskamper. Förra året var hon en av Telges dominerande spelare och snittade 10 poäng och 4 assist på 29 minuter per match. 

”Ellen Åström är inte bara en bra point guard, hon är också en stabil poänggörare. Hon spelar bra transition-spel, kan skapa för sig själv och har ett bra mid range-skott. Hon kommer bli en perfekt ersättare till Tova och gör att vi kan flytta Klara till position 2 där hon kan göra ännu mer nytta för laget”, säger Fotios Ioannidis, head coach Alvik Baskets damlag. 

Mycket blir säkert nytt för Ellen i Alvik, men något hon har koll på är spelarna. Hon känner många av dem sedan länge, så anpassningen till Alviks starka kollektiv kommer gå hur smidigt som helst. 

”Laget känns väldigt starkt och de senaste säsongerna har Alvik varit ett topplag som slagits för SM-guld. Det är ett tydligt uttalat mål och jag vill vara del av det. Dessutom vet jag att jag kommer trivas eftersom jag verkligen tycker om personerna i laget. Nu är jag bara taggad att sätta igång med träningarna i augusti!”, säger Ellen Åström 

En som spelat med Ellen förr är Klara Lundquist och hon vet precis vad laget har att vänta. 

”Det ska bli så roligt att ha Ellen som lagkamrat igen. Hon kommer tillföra mycket till laget både spelmässigt och runt omkring. Jag själv ser fram emot alla skratt och att ha en sån vinnarskalle i laget! Hon är någon man alltid kan tävla och bråka lite extra med,” kommenterar Klara Lundquist. 

 

GO ALVIK! 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link