Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malin Emilsson

Alvik går för sjunde raka och revansch på Fryshuset

30 JAN 2019 15:28
Alvik har mött Fryshuset två gånger den här säsongen och båda gångerna har det blivit seger för Fryshuset när lagen nu möts för tredje gången och sista gången är sikten inställt på revansch och samtidigt behålla vinnarsviten.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 15:28

När Alvik och Fryshuset möttes i säsongspremiären var Fryshuset det starkare laget och vann med sex poäng i en tuff och jämn match. När lagen möttes i Fryshuset hade lagen en halvlek var och Alvik tappade en ledning på 24 poäng och förlorade även den matchen.

– Vi spelar nästan felfritt i första halvlek. I tredje perioden växlade Fryshuset verkligen upp. Vi klarade inte av att hantera deras aggressivitet när de dubblade och stressade oss. Och även när vi kom ur deras press så kom vi inte in rätt i anfall vilket gjorde att vi kom i tidsnöd och inte fick de avslut som vi ville. Då fick istället Fryshuset springa i poäng från layup och dunkar. I fjärde perioden har vi nästan fler turnovers än poäng och då är det svårt att vinna. Det gäller att vara fokuserad och mentalt närvarande i 40 minuter,  säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

Fryshuset som började säsongen strålande har haft det tufft de senaste matcherna och har förlorat sex raka matcher. Vilket gör att de också har rasat i tabellen ned till en femteplats. Alvik har å andra sidan vunnit sex raka matcher och innehar andraplatsen i tabellen, två poäng före IK Eos på tredjeplats.  

Fryshusets främsta poängplockare heter Mustafa Dibba han gör över 17 poäng poäng i snitt och tar dessutom 7,4 returer per match. Hans bästa match på poängtavlan var mot just Alvik då la han i 31 poäng. Men Fryshuset har ett flertal atletiska och mångsidiga spelare, förutom just nämnda Mustafa Dibba måste Alvik hålla koll på Ali Dibba, Leonard Halling-Ibo och rutinerade Kassim Nagwere för att nämna några. 

 – Både vi och Fryshuset vill spela snabbt och aggressivt och det lag som kan hantera det bäst kommer vinna matchen, säger Alvik Baskets Lukas Friberg.

Uppkast onsdag 30 januari i Fryshuset 19.00.

Kan du inte vara på plats i Fryshuset kan du följa matchen via >>> Alviks-TV. 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info