Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Formstarkt AIK väntar på bortaplan

06 FEB 2019 10:11
Under onsdagskvällen kommer Alvik Baskets herrlag att ställas mot AIK på bortaplan i Solnahallen. Alvik hoppas hitta tillbaka till vinnarformen men AIK är allt annat än en enkel motståndare.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 10:11

AIK är ett av Superettans mest namnkunniga lag med flera spelare som spelat i högsta serien och även utomlands tidigare. Spelare som Olivier IlungaDavid Hult och Nils Johansson, men framför allt bröderna Serkan Inan och Erkan Inan. Bröderna Inan har så länge AIK funnits som basketförening varit de spelare som fått AIK att alltid vara ett svårslaget lag. Den här säsongen är inget undantag och Erkan Inan snittar mest poäng i hela Superettan med sina 27,2 poäng i snitt. Brorsan Serkan är inte långt efter med 19,5 poäng per match.

Alvik och AIK har mötts två gånger tidigare den här säsongen och Alvik har vunnit båda matcherna. I senaste matchen stod Erkan Inan för 34 poäng och var, som vanligt, väldigt svårstoppad. Att det kommer vara en nyckel för Alvik att kontrollera Erkan är knappas en underdrift.

– Det var en bra vinst senast vi möttes. Vi fick se bra grejer från flera händer. Våra stora spelare (Lukas Lindh och Karl Öhrner) tog tag i returtagningen och vi satt våra skott. Det kändes ganska säkert på slutet trots att det var jämnt då vi verkligen jobbade hårt i försvaret och inte tillät AIK att få några enkla poäng, och Kalle rensade på returerna i slutminuterna, säger Alviks head coach Kevin Gaines.

Men sedan lagen möttes förra gången har AIK slipat på formen och har vunnit de senaste sex matcherna i Superettan. Alvik har också haft en bra period och hade från AIK matchen och fram till Fryshuset matchen sex raka segrar. Tyvärr stod Alvik för en av säsongens sämre insatser mot Fryshuset och fick se sin segersvit brytas. Det enda glädjeämnet i matchen mot Fryshuset var att Anton Miller var framgångsrik offensivt med 30 poäng. Alvik innehar fortfarande andraplatsen i Superettan och är med andra ord på kvalplats till SBL, men endast två poäng bakom är IK Eos. Med endast sex matcher kvar av Superettan är varje match viktig. Inte minst kvällens match mot AIK. 

Uppkast onsdag den 6 februari 19.00 i Solnahallen. 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info