Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

”Hatten av för Fryshuset”

31 JAN 2019 16:19
Det blev ingen revansch för Alvik mot Fryshuset i stället förlorade Alvik även onsdagskvällens drabbning mot Fryshuset.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 16:19

På förhand var Alvik tippade som favoriter, detta trots att Fryshuset hade vunnit de två tidigare två mötena den här säsongen. Alvik kom till matchen med sex raka vinster i ryggen medan Fryshuset hade sex raka förluster.

Matchen började i snabbt tempo där Alvik gjorde 4–0. Men Fryshuset var inte sena att hänga på och fram till slutet av den första perioden följdes lagen åt. Men från och med slutet av den första perioden växlade Fryshuset upp och Alvik hängde inte med. För varje minut som gick växte Fryshusets ledning. Hemmalaget Fryshuset spelade med mer tempo, intensitet och sköt med betydligt högre procent än Alvik. Alvik hade svårt att få igång ett bra flyt mot Fryshusets zon och skyttet stämde inte alls. Från trepoängslinjen satte Alvik endast 5 av 26 skott och från straffkastlinjen satte Alvik endast 8 av 19 straffkast mot Fryshusets 8 av 18 från trepoängslinjen och 17 av 27 från straffkastlinjen. Fryshuset tog även 22 fler returer än Alvik och gjorde nästan tre gånger fler poäng från snabba uppspel än Alvik.

– Fryshuset gjorde ett fantastiskt jobb att förvara sitt tresekundersområde och när vi även sköt dåligt från trepoängslinjen så hade vi stora problem offensivt. Defensivt så misslyckas vi med att skydda vår korg då Fryshuset gång på gång gör poäng på layups och från straffkastlinjen. Fryshuset hade även en bra utdelning från trepoängslinjen samt dominerade returtagningen. Det är bara ta av hatten och gratulera Fryshuset till väl genomförd match. Nu lägger vi fokus framåt på matchen mot AIK på onsdag, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

Poängbäst i Alvik var Anton Miller som hade en bra dag offensivt med 30 poäng.

Fryshuset Basket – Alvik Basket 93 - 69 (28 - 19, 25 - 11, 23 - 14, 17 - 25)

>>> Statistik/Gamecard

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info