Hoppa till sidans innehåll

Vi lämnar Skåne med 2/2 segrar.

09 DEC 2019 11:56
Väldigt skönt att åka hem med 2/2 segrar från 2 tuffa bortamatcher. På torsdag kör vi igen men då är vi tillbaka i Åkeshov när vi tar emot Fryshuset, vi ses där!
  • Uppdaterad: 09 DEC 2019 11:56

Vi lämnar Skåne med 2/2 segrar efter en islossning idag. Vi visste att lördagens match skulle vara tuff med en lång resa i benen och 2 tuffa förluster helgen innan. Vi börjar dock väldigt bra och går tidigt upp till en 8 poängsledning, mycket på grund av det höga tempot vi satte upp. Denna ledning krymper sedan och blir 3 i paus efter att Team4Q dominerat returtagningen i andra perioden.
Efter halvlek så lossnar det för Team4Q och deras skytte börjar funka och vi får jobba i uppförsbacke hela andra halvlek. När det återstår 3.30 av matchen så ligger vi under med 9 poäng, avståndet krymps till 6 när Jacob Andersson sätter en viktig trea. Sedan går det ner till 4 genom 2 straffkast och sen en steal vilket gör det till en 2 poängsmatch med 2 minuter kvar. 
När allt sedan skall avgöras så är det lagförsvar följt av Marcus Johnson från straffkastlinjen som gör att vi äntligen vinner en jämn match. Oerhört viktig seger som la grunden för söndagens urladdning

Match nummer 2, med 67 poäng första halvlek som innehöll bra defense vilket gav oss bra chanser att springa på Helsingborg. Man ska inte glömma av vårat skytte, vi sätter upp varandra i bra situationer och får därav många öppna skott. 
I andra halvlek handlade mycket om att behålla fokus, vilket vi gör i stora delar. Vi visste att Helsingborg skulle komma ut starkare till andra och vi höll emot dom bra då. 

Två viktiga vinster!  Vi visade att vi äntligen kunde avgöra. Mot Team 4Q gjorde vi bra beslut i slutet av matchen, mot Helsingborg dominerade vi, laget höll en hög nivå genom hela matchen.
- Fred Drains Head Coach


Väldigt skönt att åka hem med 2/2 segrar från 2 tuffa bortamatcher. På torsdag kör vi igen men då är vi tillbaka i Åkeshov när vi tar emot Fryshuset, vi ses där!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info