Hoppa till sidans innehåll

Ville Larsson - Första spelaren klar!

04 JUL 2020 10:56
Den 21-åriga guarden från Luleå är första spelaren att skriva på för Alviks herrlag inför säsongen 2020/21. Efter 2 säsonger av ligaerfarenheter från Luleå och Djurgården så är han nu den första att bli klar för Alvik.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2020 10:56


Vi tog ett snack med Ville om hans förväntningar, vem han är och givetvis hur tankarna gick när han valde Alvik.


Folk som inte vet så mycket om dig, vad har du för bakgrund som spelare?

”Jag är född och uppvuxen i gammelstad, Luleå och dess basketkultur. Jag har gått på basketgymnasiet i Luleå som utvecklade mig enormt. Vidare därifrån blev det en säsong i BC Luleå och sedan blev det en flytt till Stockholm och Djurgården. Två säsonger som givit mig otroligt mycket som basketspelare” 


Efter 2 raka säsonger i SBL Herr med först Luleå och sedan Djurgården så väljer du Alvik och Superettan, hur gick tankarna där?

”Jag vill alltid utvecklas och ta nästa steg för att bli en bättre basketspelare. För mig var det viktigt att gå till en bra klubb som vill satsa på både ett bra lag och en stabil förening. Det kändes rätt för mig personligen och som basketspelare att komma till superettan och Alvik kändes som rätt lag för mig och min utveckling”


Förstår att det är svårt att svara på eftersom du är första spelaren att skriva på, men vad kan vi förvänta oss av Alvik Basket säsongen som väntar? En bra säsong med högt tempo och en härligt atmosfär i hallen, svarar Ville.


Head Coach Jesper Andersson tankar om Ville Larsson.


”Ville är en spelare som kommer göra sina lagkamrater bättre genom att fatta bra beslut och placera sig rätt på planen. Han kommer dessutom bidra med fysik och aggressivitet i försvarsspelet, vilket är något vi värdesätter högt i Alvik kommande säsong!”

Varmt Välkommen till Alvik Basket Ville!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info