Hoppa till sidans innehåll

Dag 1 i Barcelona

26 OKT 2012 12:01
Hej Alviksvänner!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:31

BARCELONA, SPANIEN TORSDAG 25/10-2012.

 

Som jag har längtat efter denna dag. Att få åka till en utav Europas bästa klubbar och se hur deras vardag ser ut är otroligt häftigt, nästan lika häftigt som att få åka till en utav Europas bästa klubbar och sitta bredvid Ludde (Håkanson) och kolla på en Euroleague-match. Platserna var inte direkt dåliga heller, courtside mitt emot Barcas bänk. Det ni, Erik och Mackan (99 saker man måste göra innan man dör).

Ni undrar såklart hur dagen såg ut innan och efter den där Euroleague-matchen, där jag fick sitta bredvid Ludde...courtside! Tillbaks till ruta ett då...

 

Kvart i ett samlades vi coacher som fått i uppdrag att åka ned till Barcelona FC för ett studiebesök. Fem starka coacher satte sig i bilen och for iväg mot Skavsta för att sedan flyga till Barcelona. Väl framme vid flygplatsen gick allt smidigt, incheckning av bagage, säkerhetskontroll och införskaffning av nödproviant. Upplägget var från början att när vi landat skulle bege oss direkt till matchen, allt gick som på räls och Orkan svamlade nått om att Ryanair landar "On Time" 99% av gångerna så vad tror ni händer? Försening...typiskt. Planet var försenat och det skulle visa sig kosta oss en bit av första perioden...Jag som ville se presentationen! Anyway, vi landar, hämtar väskorna, kastar oss in i två taxibilar men måste först åka till hotellet för att lämna väskorna på grund av att vi inte fick ta med oss dom till matchen. Dubbeltypiskt. Okej, snabbt ut ur taxin, lämna väskorna på rummen, in i taxin igen och sen full karriär mot arenan. Väl där får vi kliva in i någon form av VIP-avdelning där en kvinna tar oss ned till våra platser, juste! nämnde jag att det var courtside?

En spännande match som bjöd på mycket och gav oss otroligt mycket att ta med oss hem. En match som Barca lyckades vinna till slut. (Barca vs. Besiktas 72-60). Vilken härlig atmosfär och vilket bemötande från Barcelona så här långt. Supertrevliga!

 Efter matchen tog vi oss in mot citykärnan för att hittat något att äta. Vi hittade en trevlig restaurang som serverade en helt okej Paella som satt precis lagom i magen. När vi hade betalt notan kikade vi på klockan ock märkte att det blivit midnatt, oj vad tiden går fort när man har roligt. Och det har vi verkligen haft! En härlig start på denna resa och bättre kommer det bli men det får ni läsa om i kommande blogginlägg. Nu går vi och lägger oss och drömmer om vadå? juste, Euroleague-match, courtside! God natt!

 

Varma alvikshälsningar,

Jerry (bloggare), Sebastian, Johanna, Sanna & Orkan 

Skribent: Rikard Aspegren

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info