Hoppa till sidans innehåll

En resa att minnas för livet

29 OKT 2012 10:41
Det är med tacksamhet till Alvik och framför allt till FCB Barcelona Regals basketakademi som jag delar med mig av mina intryck från resan och den sista dagen här i Barcelona.
  • Skapad: 29 OKT 2012 10:41

Coachandet har faktiskt fått en ny innebörd. Mest inspirerade har varit att få träffa och uppleva basket med dem som verkligen älskar, lever, äter och andas basket. 


Dagens första match vi såg var A-lagsmatchen i högsta ligan mellan FCB Barcelona Regal och CB Canarias som spelades på hemma arenan Palau Blaugrana (7500 åskådare). Känslan av att glida in genom VIP entrén, bli eskorterad ner till courtside och sitta precis intill planen, är fantastisk och nästan overklig. Vi kände oss alla, lite, i alla fall en gnutta, som riktiga kändisar. Matchen var riktigt underhållande och innehöll flera riktigt häftiga dunkar från Tomic och Jawai. Vi fick också se en stekhet Navarro stänka i 21 poäng, de flesta från 3-poängslinjen. Det var rena showen av skickliga passningar och imponerade samspel i pick'n roll situationer. Som grädden på moset hade jag dessutom en viss Rabaseda (#22) i Barcelona som är sååå sjuuuuuukt snygg inom ett par meters räckvidd!! Lucky me, för vi "råkade" tajma in honom för ett litet foto efter matchen utanför Arenan!!!! Matchen var jämn i halvtid, men i andra halvlek lyckades inte Canarias få stop på Barcelona varken nära korgen eller på skyttet utifrån och när slutsignalen göd stod Barcelona som segrare med siffrorna 100-75. 


Efter lite foton med några av A-lagsspelarna var det dags för de svenska spelarna, Markus Eriksson, Nick Spires och Ludde Håkanson att tillsammans med sitt unga Barca B-lag inta arenan. Det något mer erfarna motståndet stod CB Ourense för som rivstartade matchen med att ge Barca en riktigt tuff första period med ett imponerade skytte och press på boll. "Det här blir en tuff match" tänkte vi, men när Barca sedan klev ut på planen efter period pausen med nytt självförtroende i blicken började de sakta arbeta sig tillbaka in i matchen. Utmärkande för Barca var den fantastiska laginsats och samarbetet i man-man försvaret samt den 17-årige talangfulla Kroaten (super!) Mario Hezonja som landade på 25 poäng. Efter ett desperat försök från Ourense att återfå greppet om matchen med en 3-2 zon som Barca sköt sönder tog dem tillslut hem segern med siffrorna 81-66 och vi fick se alla tre svenskar göra en bra insats i en av Europas topp tio bästa ligor.


Efter en trevlig sista gemensam middag med gänget är det nu dags att sova. Vilken fantastisk resa det har varit! Många enormt värdefulla samtal med Barcelonas coacher som gladeligen delat med sig och svarat på frågor om allt från spelstrategier till klubbfilosofi. Alla de timmar vi spenderat i hallen för att titta på alla enormt talangfulla spelare från 00:er upp till A-laget har gjort att man längtar hem till Åkeshovshallen för att föra vidare våra intryck och tipsen vi fått med oss. Det har också varit roligt att få hänga med Ludde som har visat oss runt i Barcelona. Imorgon reser vi tillbaks till verkligheten, men med en stor erfarenhet rikare.

 

Tack och hej! 

 

/Johanna

Skribent: Johanna Björnbäck

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info