Hoppa till sidans innehåll

Landslagsuppdrag - Baltic Sea Basketball Cup

02 JAN 2019 21:11
Ett nytt landslagsår tar sin början och som de senaste åren har det alltid börjat med Baltic Sea Basketball Cup i Tallinn, Estland. 3-5 januari spelar våra U16-och U18-landslag en 4-nationsturnering mot Estland, Lettland och Finland.
  • Skapad: 02 JAN 2019 21:11

Med i trupperna från Alvik är Axel Henning, HU16, David Jolinder, HU18, och Sylvia Leth DU18.

För Axel skulle det blivit första gången han representerar Sverige, men då han bara ett par dagar innan turneringen ådrog sig en knäskada, kommer han få titta på från sidlinjen. Och han ser fram mot att få chansen fler gånger.
- Det känns riktigt kul att få vara med i landslaget då man vet att man tränat mycket. Det kändes som att all träning till lönade sig efter att man blev inkallad.

David, som inför den här säsongen plockades upp i Alviks herrlag och spel i Superettan, har varit uttagen tidigare. Dock är det EM i sommar som är det stora målet.
- Det är väldigt roligt att få chansen att representera både sin klubb och sitt land internationellt samt att få spela mot riktigt bra motstånd.

Sylvia spelade i somras U16-EM och var där med att ta guld i B-gruppen. Hon gör sitt första år i Alvik och har imponerat stort i Utvecklingslaget och Basketettan dam.
- Jag håller med David och ser väldigt mycket fram mot landslagsåret.


Även Alviks Emelie Erlandsson (DU18) och Elsa Svärdström (DU16) var initialt uttagna i respektive landslagstrupp, men tackade av olika anledningar nej till spel.

Vi önskar samtliga stort lycka till och ser fram mot ännu en riktigt bra landslagssäsong för Sverige och Alvik.

Skribent: David McCann
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info