Hoppa till sidans innehåll

Inför Alvik dam- Uppsala

15 FEB 2019 14:00
Efter två raka vinster för Alviks damer är det nu dags att möta Uppsala i Åkeshovshallen på lördag 16 februari.
  • Skapad: 15 FEB 2019 14:00

En vinst mot Uppsala är kanske något som många förväntar sig då Uppsala ligger näst sist i tabellen med 4 poäng, hela 18 poäng efter serietrean Alvik. Men båda lagen kommer senast från varsin vinst och är säkerligen lika sugna på att bygga på en vinnartrend, så matchen på lördag kommer definitivt att bli spännande.

Efter tre raka förluster i början av året är nu Alvik dam tillbaka i vinnarspåret efter två raka vinster mot Mark Basket (89-80) och senast Ik Eos (81-50). Under dessa matcher har Alviks Elin Ljunggren varit riktigt bra med 24 poäng, 11 returer, 2 steals och 1 block, 65% 2p-avslut och 60% på 3p-avslut.

Laget har också ställt in sina sikten och skjutit väldigt bra de senaste matcherna, 49% från 3p-distans. Även lagspelet klickat väldigt bra och i genomsnitt har laget delat ut 23,5 assist per match  till varandra.

Med strax över en månad kvar till slutspelet, är det viktiga matcher som spelas framöver. Inte bara för att ta poäng utan för att hitta form och momentum när väl slutspelet börjar. Där är de ”självklara segrarna” svåra, just för att de ska vara självklara.

Hur går tankarna inför matchen mot Uppsala?

Coach Ioannidis: Många tror att matchen mot Uppsala är en lätt match för oss. Jag sa till mina spelare att först måste vi visa respekt mot Uppsala och sen behöver vi vinna matchen. Det finns inga lätta matcher. Vi behöver göra det lätt för oss genom att prestera. Vi kommer bemöta matchen seriöst och göra vårt bästa för att vinna den.

Hur ser det ut med skador i laget?

Coach Ioannidis: Janel McCarville är mycket bättre, hon har tränat hårt hela veckan. Ilaria Zanino är även hon bättre, och vi kommer besluta på fredag om hon kommer spela några minuter i helgens match eller bara vara med på uppvärmningen, det på grund av att vårt stora mål är att hon ska kunna spela mot Luleå nästa vecka. Helene Haegerstrand följer sitt rehabprogram och det ser ut som att hon är tillbaka på planen i början av mars. Vårt mål är att hon ska må helt bra igen till play off. Utöver det mår alla spelare bra.

Uppkast lördag 16 februari 15:00 i Åkeshovshallen

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info