Hoppa till sidans innehåll

Inför: Helsingborg - Alvik

15 FEB 2019 13:25
Efter dubbelvinst förra veckan mot AIK och Trelleborg laddar nu herrlaget upp för att möta Helsingborg på bortaplan på lördag. Ett Helsingborg som om dom vinner endast ligger en match efter Alvik i tabellen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 13:25

Efter onsdagens vinst borta mot ett av Superettans kanske namnkunnigaste lag AIK, väntade Trelleborg hemma i Åkeshovshallen i söndags. En match som Alvik vann mycket tack vare ett stark defensivt spel och att de orkade sätta hårt mot hårt i sista perioden när Trelleborg gjorde ett tappert försök att få övertaget.

Coach Kevin Gaines myntade redan i höstas uttrycket att ”varje match är som en slutspelsmatch” när man jagar en kvalplats. Så är det mest definitivt ju närmare målet Alvik kommer. Just nu ligger laget på en andraplats i serien, vilket innebär kval till Svenska Basketligan, men det är flera lag som också har andraplatsen i sikte. Eos främst men även morgondagens motståndare, Helsingborg.

Det kommer bli ett riktigt svårt uppdrag för Alvik, då Helsingborg är ett starkt hemmalag (7 vinster, 2 förluster). De har dock inte varit lika framgångsrika på bortaplan (3 vinster, 6 förluster). Alvik har, förutom plumpen mot Fryshuset för några veckor sedan, i sin tur varit väldigt starka efter nyår och tagit bra segrar.

Alvik har ju inte mött Helsingborg sen i höstas då Alvik vann på både borta-och hemmaplan. Vad tar vi med oss från den matchen?

Coach Gaines: Första matchen mellan lagen var tuff där vi gjorde en bra tredje quarter som bäddade för bortaseger. Andra matchen hemma spelade vi riktigt bra basket och hade en stor ledning i halvtid. Helsingborg är ett ungt lag precis som oss och har tagit stora steg framåt under säsongen vilket deras resultat visar.

Hur ser lagets form ut just nu, är alla spelare skadefria och friska?

Coach Gaines: Lucas Friberg är fortfarande ett frågetecken inför matchen pga skada. Vi har haft lite sjukdomar senaste tiden men förhoppningsvis är alla krya till på lördag. Vi ser fram emot en tuff drabbning på lördag och vi vet att vi kommer behöva spela en av våra bästa matcher för säsongen för att vinna på bortaplan.

Uppkast lördag 16 februari 14:30 i GA-hallen Helsingborg

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info