Hoppa till sidans innehåll

Vinst för Alvik mot Trelleborg

12 FEB 2019 10:29
Alvik Basket tog kommandot direkt i matchen mot Trelleborg. Även om Trelleborg kom närmare längre in i matchen och riktigt nära i slutet, så kunde Alvik ändå behålla ledningen hela vägen in i mål.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 10:29

Matchen inleddes i ett snabbt tempo och efter att Trelleborg gjort matchens första poäng så var det Alvik som tog över matchen. Efter två perioder ledde Alvik med sedan med 14 poäng.

– Bra första halvlek. Försvarsmässigt gör vi det bra och vi avslutar andra perioden väldigt bra, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

Direkt efter paus är det gästerna som kliver upp en nivå och Alvik får problem.

– Vi skjuter 3 av 12 från golvet och har sju turnovers. Det är tufft att ha dålig skottprocent och samtidigt många turnovers. Men i slutet av den tredje perioden blir det ett defensivt ställningskrig som jag tycker vi vinner. Vi är det bättre defensiva laget och det är därför vi vinner matchen, förklarar Kevin Gaines.

Vad kunde ni ha gjort bättre?

– Vi skulle ha sprungit mer på dem. Trelleborg kommer hit med åtta spelare och det är ett gäng som spelar tunga minuter, det skulle vi ha utnyttjat bättre. Sedan handlar det om vilka beslut vi tar, och att vi skulle behövt låta bollen gör jobbet mer. Nu var det lite för mycket att sätta ned huvudet och göra saker själv och för sig själv.

Vad är du nöjd med?

– Jag är väldigt nöjd med vår defensiva insats. Och jag är väldigt nöjd med David Jolinder som kom in och spelade viktiga minuter i den fjärde perioden och verkligen tog för sig och tar många bra beslut.

 

Superettan herr, Alvik Basket – Trelleborg Basket 80 - 75 (27–17, 22–18, 9–17, 22-23)

>>> Statistik http://superettanherr.se/game/4173829

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info