Hoppa till sidans innehåll

All tävlingsverksamhet 2019/2020 är avslutad!

12 MAR 2020 22:43
Detta är så klart otroligt tråkigt för alla drabbade, hela vägen från vårt Damlag som verkligen hade chansen på guldet i år till Herrlaget och alla våra duktiga ungdomslag som nu inte får avsluta sina säsonger som de hade önskat.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 22:43

Hej alla Alvikare!

SBBF, Svenska Basketdistriktsförbundet och Stockholms Basketbollsförbund beslutat att med omedelbar verkan avsluta all tävlingsverksamhet säsongen 2019/2020. Detta till följd av coronavirusets utbredning. Det innebär allt från Svenska Basketligan dam, USM/RM, till EB, Swedbankligan osv. Inga fler seriematcher kommer spelas den här säsongen. Detta gäller till den 30 april eller tills annat beslut fattas. Hur det blir med Scania Cup, Göteborgsfestivalen etc återkommer vi med så fort vi får info, men risken är överhängande att även dessa ställs in. 

Detta är så klart otroligt tråkigt för alla drabbade, hela vägen från vårt Damlag som verkligen hade chansen på guldet i år till Herrlaget och alla våra duktiga ungdomslag som nu inte får avsluta sina säsonger som de hade önskat. Obeskrivligt sorgligt!

Vi kommer att återkomma med besked på måndag hur detta påverkar våra träningar och övriga verksamhet. Tills dess så fortsätter träningarna som vanligt. Naturligtvis är det fritt fram att stanna hemma från träningen om man känner sig orolig. Och som vi tidigare kommunicerat så skall man inte komma till hallen om man känner sig sjuk eller har symptom, även lindriga. 

 Styrelsen genom Fredrik Lagerkvist

 

”Det är såklart enormt tråkigt att alla våra kids, från vårt damlag som jagar SM-guld till våra 7-åringar som kanske skulle spela sina första matcher under våren, inte får möjlighet att kliva ut på banan. Jag är samtidigt väldigt stolt över vår idrott och den medkänsla som visats den senaste dagarna. Mer eller mindre hela basketsverige accepterar och stöttar linjen som Svenska Basketbollförbundet och Johan Stark har tagit i den här frågan. Det finns större frågor än basketboll att hantera där ute för tillfället och vi får göra det vi kan för att hjälpa till.” - David McCann 

 

Pressmeddelande från SBBF - https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/ 

 

Pressmeddelande från StBDF - https://stockholmbasket.se/pressmeddelande-distriktets-matcher-stalls-in/ 

 

 

Skribent: Martina Elliot
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info