Hoppa till sidans innehåll
Foto: Love Lannér

Alvik Basket står upp för allas lika värde!

02 SEP 2020 23:03
Med anledning av den debatt som blossat upp i sociala media de senaste dagarna vill vi från Alvik Baskets håll klargöra följande. Vi i Alvik Basket tar avstånd från alla typer av rasism och sociala orättvisor.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2020 23:03

Spelare, ledare och medarbetare i Alvik ska alltid stå upp för sina idrottskamrater, oavsett etnicitet, religion, hudfärg, sexualitet, kön eller kultur. 

Vi vill verka för ett jämställt samhälle baserat på likabehandling och ömsesidig respekt. Vi välkomnar alla till vår förening som delar våra värderingar och tar starkt avstånd från all typ av särbehandling. Vi gör allt vi kan för att leva efter dessa värderingar varje dag, i vår verksamhet och i de projekt som vi deltar i. 

I efterhand har vi sett sändningen och lyssnat på det resonemang som Alviks Klubbdirektör förde på SBBF:s förbundsmöte i helgen där han ifrågasätter svensk baskets användande av en logotyp med en svart knuten näve, vilken i sammanhanget symboliserar allas lika värde. Vi förstår att det kan misstolkas som att en representant för Alvik basket ifrågasätter allas lika värde och för det känner vi oss bedrövade. Inget kan vara mer fel. 

"Jag vill vara extremt tydlig med att för mig är allas lika värde självklart. Jag tycker att det är rätt att Svensk basket har tagit ställning i den frågan. Mitt resonemang på årsmötet kunde tolkas annorlunda, vilket jag ber om ursäkt för"- Henrik Nilsson

Vi i Alvik Basket skall göra allt vi kan för att genom vår dagliga verksamhet och engagemang försöka återställa det förtroende som genom detta eventuellt har gått förlorat. 

 

Fredrik Lagerkvist, Ordförande Alvik Basket 

Johanna Fredman, Styrelsemedlem och Värdegrundsansvarig Alvik Basket

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info