Hoppa till sidans innehåll

Alviks HU15 har spelat i BBBL i Tallinn, Estland.

22 JAN 2020 12:11
Turneringen BBBL är den mest välorganiserade som HU15 upplevt. i kräver inte att någon av spelarna åker med på våra resor runt i Europa, men det är viktigt att alla får chansen, säger Micke Wester.
  • Skapad: 22 JAN 2020 12:11


 
Turneringen BBBL är den mest välorganiserade som HU15 upplevt. Arrangören gör det lilla extra för att mat, boende och logistik skall vara bra. Detta gäller även allt kring matcherna som filmas och bokförs med full statistik. Laget har vunnit 6 av 10 matcher, men det är långt ifrån bara tuffare motstånd som är viktigt enligt coach Mikael. Mikael talar gärna om hur viktigt det är att alla spelare i HU15 Grön får chansen att åka och få värdefull speltid på resor som denna till Estland.
 
-  Vi kräver inte att någon av spelarna åker med på våra resor runt i Europa, men det är viktigt att alla får chansen, och eftersom att killarna jobbat ihop större delen av resorna själva så finns det inga sådana hinder, berättar Mikael Wester. Vi är glada att alla killar är så positiva till att åka med på resorna och att alla 18 killar i HU15 Grön redan hunnit med minst 3 stycken utlandsresor denna säsong, avslutar Mikael.

HU15 har två träningsgrupper och vi hoppas snart få igång resorna även för HU15 Gul. Därför har HU15 Guls coach James King varit med på tre utlandsresor för att se hur HU15 Grön arbetar. James känner att dessa resor är mycket utvecklande för honom som ledare.

-  It has been great for me to be on the trips with the green training group says James King. Mikael is a very experienced and fantastic leader who has built a team of parents who use their skills in the best way. Being a coach is not a one-man show, the team behind the team is just as important. I am very impressed with how well this group works and hope to pass on my new knowledge to the yellow group says James.

David Ahnve drabbades av sjukdom på båtresan men kunde senare spela matcherna på lördagen och söndagen. David är trots sjukdomen stolt och mycket nöjd med resan. 

- Vi har ett helt fantastiskt gäng både på och utanför planen som fixar och ställer upp både i spelet på basketplanen och utanför, alla killar respekterar om någon behöver vila och ha det lite lugnare omkring sig säger David Ahnve. Mest nöjd är jag över att jag och Filip Berg vann titeln snyggaste rum efter ledarnas rumsinspektion på söndagen, mycket stor prestige i det priset fortsätter David. 

Nästa stopp på HU15s europaäventyr blir till Polen och badorten Sopot i februari.

Vad vi är stolta över detta lag som både kämpar på planen men också utanför med att jobba ihop pengar till resorna. Ska bli intressant att följa er resa tillsammans med Micke & James!

 

GO ALVIK!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info