Hoppa till sidans innehåll

Äntligen ligapremiär

27 SEP 2019 08:41
Basketåret har redan dragit igång med Svenska Cupen, imorgon är det premiär för Alvik Dam & Herr. 14:00 är det uppkast i Åkeshovshallen, först ut är Alviks damlag, Uppsala står för motståndet. Kl 16.45 är det dags för Alvik Herr-Trelleborg.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2019 08:41

Äntligen ligapremär!

Basketåret har faktiskt redan dragit igång med Svenska Cupen, men på lördag är det premiär i SBL dam. 14:00 är det uppkast i Åkeshovshallen och Uppsala står för motståndet. Kl 16:45 är det uppkast för Alvik Herr som möter Trelleborg. Årets Alvik består av samma ryggrad som förra året, men vi kommer också få lära känna unga förmågor och rutinerade lirare från andra klubbar. 

 

Alvik dam - Uppsala Basket

Ryggraden består av kapten Paula Juhlin, Elin Ljunggren, Janel McCarville, Anna Stern och Tova Sabel. Paula är en intelligent spelare som är lika farlig vid trepoängslinjen som under korgen och dessutom vanligtvis den som springer sönder motståndarna på snabba uppspel. Elin är en stark och spelskicklig center med ett löjligt bra trepoängsskott vilket gör henne svår att försvara på. Den förenklade sanningen om Alvik är att när Paula och Elin hittar harmonin i spelet är Alvik galet bra. Anna är den trygga pointguarden man inte vill möta i försvar och Tova den unga talangen som redan vid 18 års ålder har visat att hon kan leverera både i Sverige och internationellt. Sen har vi Janel som besitter en basketbriljans som ingen annan. Hon fyller snart 37, men floats like a butterfly and stings like a bee. 

Nathalie Schönberg Langanga gör comeback i Alvik efter ett år av plan och har redan återtagit tronen som bästa försvarare. När 44-åriga Nina Baresso kommit tillbaka i fullt ligatempo blir det party i Åkeshov. Redan i träningsmatcherna fick vi se exempel på tantbasket när Janel och Nina outsmartade de unga motståndarna. Tror de fick lite dåligt samvete, men det var högklassig underhållning. 

Bland nyförvärven hittar vi amerikanskan Shanity James. Hon är tillbaka efter föräldraledighet och ska inte vara bäst riktigt än, men kommer göra skillnad senare under säsongen och i slutspelet. Ebba Stenman är en rutinerad forward som spelade i Basketettan förra året och har redan visat sitt värde i Alviklinnet. Vi har även Annika Neumann i truppen, en 3x3 landslagsspelare från Österrike. Hanna Mebius Svensson är en vindsnabb spelare vi hämtat från Lidingö. En ung talang som säkert kommer ta stora utvecklingssteg i sin nya miljö. 

Från Alviks utvecklingslag kommer Emelie Erlandsson och Sylvia Leth. 18 respektive 17 år gamla är de med för att lära, men coach Fotios Ioannidis är inte rädd att ge ansvar till den som förtjänar det. Låt dig inte luras av Emelies fridfulla uppsyn, hon är en riktig elaking under korgen och har dessutom ett bra skott. Sylvia skolas in i en ny roll, men hennes överlägsna inställning gör att det mycket väl kan vara hon som blir Alviks joker i år. 

Spelarna kommer leverera intensitet, skicklighet, och ibland bara brutala kämpainsatser. Och ja, Paula och Elin har inlett säsongen fånigt bra. Kom till Åkeshov på lördag och ge dem lite extra kärlek från läktaren. Tillsammans gör vi säsongen 2019/2020 till en succé!

Matchfakta
När: 2019-09-28 14:00
Vad: Svenska Basketligan dam, Alvik Basket - Uppsala Basket
Var: Åkeshovshallen
Sändning: AlvikTV
Förköp: alvikbasket.ebiljett.nu Alvik herr - Trelleborg Pirates
I helgen inleds äntligen Superettan och vägen mot SBL. I ungefär 6 veckor har vi försökt sätta ihop en spännande grupp med spelare. Dessa 6 veckor har vart väldigt givande för oss med bra matcher och tuff träning, söndagens test mot BC Luleå som var det sista innan premiären gav oss väldigt bra besked vart vi står och hur långt vi har kvar tills vi är på den nivån vi vill ligga på.


Årets trupp
Vi har sen förra året kvar vår lagkapten Anton Miller, dom flesta känner till Anton. För er som inte gör det så är han en hårt arbetande spelare som alltid ger allt, han är en ledare. En viktig spelare för oss är Papy Ndiaye som gör sin tredje säsong i Alvik. En offensiv spelare som kan göra poäng i många lägen, hans offensiva kvalitéer är viktiga för oss. 
Tillbaka är Emil Häglund, väldigt kul. Stor spelare som springer golvet bra för sin längd på 202 Cm. Hans skytte gör att vi kan öppna upp golvet för attacker från våra guards.
David Jolinder är en ung spelare som är fostrad i Alvik. Han kommer förhoppningsvis ta flera steg denna säsongen, David har sett väldigt bra ut hittills under försäsongen med många bra insatser. 

På lördag kommer Trelleborg på besök till Åkeshov, Trelleborg hamnade förra året på en 6:e-plats i superettan. För oss kommer det bli viktigt att spela med hög fart och aggressivt försvarspel, gör vi det så har vi goda chanser att gå segrandes i premiären

 
Lördag 16.45 i Åkeshov tar vi emot Trelleborg, ses där.

Matchfakta
När: 2019-09-28 16:45
Vad: Superettan herr, Alvik Basket - Trelleborg Pirates
Var: Åkeshovshallen
Sändning: AlvikTV
Förköp: alvikbasket.ebiljett.nu 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info