Hoppa till sidans innehåll

Dags för andra omgången av EGBL

30 JAN 2020 13:25
Det är dags för andra omgången av EGBL och Alvik Utveckling Dam reser till Riga, Lettland idag, torsdag. Förra året kom laget trea vilket är en otrolig prestation. Det här kommer bli spännande!
  • Skapad: 30 JAN 2020 13:25

På torsdagen åker utvecklingslaget till Riga, Lettland för att spela andra omgången av European Girls Basketball League, EGBL. Internationell basket är väsentligt mycket snabbare och mer fysisk än svensk basket och vi har fem tugga matcher mot lag från Lettland, Finland, Georgien och Sverige att se fram emot.

 

16 lag deltar i turneringen och efter tre omgångar möts de åtta främsta i en s.k. ”Super Final”. Förra året kom vi trea i turneringen, vilket är en fantastisk prestation. Att nå till Super Final i år igen är Alviks mål, men det kräver att vi vinner minst ett par av matcherna i helgen. Vi har i grunden ett väldigt bra och brett lag, men det finns ett par frågetecken i form av en vrickad fot och lyxproblemet att vi inte vet om en spelare blir kvar på landslagssamling eller inte. I bästa fall har vi fyra nyblivna Cup-mästare att ställa på plan och de lär nog kunna gå lite extra på ångorna från det glädjeruset.

 

Vi vet inte om några av matcherna webbsänds, men ni kan följa statsen via http://www.eybl.lv/new/g_u19_team.php?team_id=4677055&season_id=108723

 

GO ALVIK!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info