Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN

Dags för Riksmästerskapen 2020-2021!

16 OKT 2020 15:50
Idag startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med 122 deltagande lag som spelar gruppspel på hos 24 arrangerande föreningar spritt över hela Sverige.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 15:50

 

I Stockholmsområdet är det tio föreningar som arrangerar gruppspel (Åkersberga, Blackeberg, AIK, Hammarby, Bollstanäs, Huddinge, Skuru, Djursholm, Lidingö och Sollentuna). I Södertälje kommer det bli en riktig baskethelg då man arrangerar fyra gruppspel, en i respektive ålderskategori.

"Ännu ett RM står för dörren, denna gång i Huddinge för Alvik Du16 Vit. Tyvärr har vi några skador och sjukdomar i laget som framförallt är tråkigt för de spelare som inte kan delta men också för laget i helhet. Detta till trots är vi väldigt taggade inför RM helgen och det ska som vanligt bli spännande att se hur spelarna kan tackla våra motståndare, såväl för oss kända som okända lag"
- Love Lanner 

 

"I helgen så spelar HU16 Grön, Riksmästerskap kvalomgång 1. Laget får chansen att resa till Göteborg, där den anrika föreningen Högsbo lockar med ett förstklassigt arrangemang. HU16 Grön åker till Göteborg med glatt humör, då det är första resan utanför Stockholm sedan Covid-19 satt stopp för allt resande.  Att vi får vara ute på vägarna igen är något som lagets nummer 11 Aris Papamichail tycker är extra festligt.

- Det ska bli härligt att få spela RM denna helg, tyvärr blir det tåg istället för buss denna gång, men vi hoppas att få åka lite buss nere i Göteborg säger Aris Papamichail. Vi spelar mot två lag som vi aldrig spelat mot tidigare (Högsbo och Helsingborg, reds anmärkning) och det ska bli fantastiskt kul att se hur dessa lag spelar. Jag känner mig väldigt trygg med den avancerade scoutingrapport som vi fått av vår nya assisterande coach Ulf och vi kommer att ha den allra största respekt för denna tuffa uppgift, fortsätter Aris.

Trots nytt och tufft motstånd så känner lagets nya assisterande tränare Ulf Jonsson en positiv förväntan inför denna helg. Alvik Basket fick tag på Ulf, just efter att han köpt en ny penna till sin blanka white-board.

 - Jag som är helt ny i klubben, tycker att jag blivit välkomnad av alla på ett helt fantastiskt sätt och det är väldigt många som kommer fram och säger hej och pratar när man är i hallarna säger Ulf Jonsson. Det ska bli fantastiskt roligt att resa med laget. För mig är både åldersgruppen och klubben ny, men jag har varit på många RM resor genom åren och ser fram emot en trevlig helg fylld av fartfylld basket, fortsätter en glad Ulf. Då Covid 19 satt gränser för hur många deltagare som är med denna gång, så vet vi att det finns många hemma i Stockholm som kommer hålla en extra tumme för Alvik HU16 denna helg. Vi hoppas snart få spela inför vår fantastiska publik igen."
-Micke Wester

 

"Resan mot vårt första RM har startat! 14 glada, entusiastiska tjejer, coacher och föräldrar samlades vid SALK-hallen fredag eftermiddag för att rulla vidare mot Norrköping. Skjutsande föräldrar som ser fram emot att åka på turnering efter många månaders frånvaro. Spända tjejer som ser lika mycket fram emot matcher som rumsindelning :)

Motståndet i första matchen fredag kväll står Djursholm för. Norrköping och Uppsala blir lördagens matcher i Stadium Arena. Vi avrundar helgen och vår första RM-omgång med en match mot Viby. Stort lycka till våra andra Alvikslag!" 
- Gisela Östlund

 

 "Målet med helgen är att alla ska ha kul! Det är underbart att få spela matcher igen. Vi tar med oss all energi det ger och ser framemot en helg med tuffa matcher, spelglädje och energi! Spelarna själva tycker att det som är mest underbart med RM är att alla får gå vidare från omgång 1, men vi tänker gå vidare till omgång 3. Läget i truppen är att alla är laddade, taggade och väldigt spelsugna!"

- Zlatan Hadziresic

 

Men även i Norrköping, Luleå, Göteborg, Arvika, Malmö, Ockelbo, Umeå, Lund, Lomma och Uppsala kommer helgen fyllas med tävlingsnerver, spännande matcher och härliga minnen.

Covid-19
Coronapandemin fortsätter att påverka alla delar av samhället, och så även idrottsevenemang. Svenska Basketbollförbundet har tagit fram instruktioner och protokoll för genomförandet av matcher och mindre sammandrag, och det är viktigt att alla arrangerande föreningar och deltagande lag följer dessa rekommendationer.

Här hittar du SBBFs Covid-19 protokoll för matcher och mindre sammandrag >>>

Se matcherna på SolidSport
Istället för att följa med ditt lag på plats, så kan du se matcherna online. I år kan du se många av matcherna på SolidSport. Grupparrangörerna kan väja att sända matcher från sin hall.

Här hittar du samlingslänkar för helgens sändningar:
SolidSport: RM Flickor U15 >>>
SolidSport: RM Pojkar U15 >>>
SolidSport: RM Flickor U16 >>>
SolidSport: RM Pojkar U16 >>>

 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info